Na een aantal afgelaste wedstrijden toog JO8-1 op deze zonnige, winderige zaterdagmorgen naar Rotterdam. Daar staat de eerste echte wedstrijd van 2019 gepland tegen Alexandria ’66. De mannen hebben na de winterstop weer veel zin om een echte wedstrijd te spelen.

De eerste helft startte MVV tegen de wind in met Daan B. op doel. Binnen korte tijd staat na een mooie aanval over verschillende schijven de 0-1 op het bord. Binnen 10 minuten staat het zelfs al 0-2. Beide doelpunten gescoord door Luuk, de tweede na een mooie assist van Tijn. Na dit doelpunt moet Daan een paar reddingen verrichten. Hierna is het weer raak, tijdens een snelle opbouw gaat de bal via een mooie voorzet van Guido richting Nees. 0-3! Vervolgens is Amoz aan de beurt, en scoort met een poeier de 0-4. Op slag van rust doet de tegenpartij iets terug, 1-4 na een onhoudbaar schot.

Na rust staat Jip in het doel. Met de wind in de rug gaat MVV gestaag door met waar het gebleven was. De 1-5 (Luuk) en 1-6 (Amoz) volgen elkaar snel op. Hierna breekt de tegenstander uit, maar Jip dwingt de bal richting de kruising waar de bal tegenaan spat. MVV laat zich niet van de wijs brengen en dendert vervolgens over de tegenstander heen. 1-7 (Tijn), 1-8 (Luuk), 1-9, 1-10 en 1-11 (alledrie Merlijn, een zuivere hattrick!), 1-12 Daan B. en tot slot 1-13 (Amoz). Een ongekend resultaat, dat veel vertrouwen geeft voor de rest van deze seizoenshelft. De mannen hebben een prima prestatie neergezet tegen een team dat voor de winterstop ongeslagen was.