MVV’27 VR1 – Excelsior M. Vr1                Einduitslag 2-2

John de Bever maakt feestje compleet!!!!!!!!!!

Jijijijijij krijgt die lach niet meer van mijn gezicht. Dat klonk na afloop in de kleedkamer. Wat stond daar een meeeeeeegatrotse coach voor zijn helemaal verrotte meidengroep. Wat een inspanning en inzet heb ik gevraagd en heb ik gekregen van jullie.

Meiden, dan de wedstrijd en het voortraject. Maakt het in de 4e klasse iets uit als je een tegenstander vantevoren ga bekijken. Ik denk dat 75% zal zeggen, wat een lul verhaal. Nou, ik zeg je, ik doe het wel en in dit geval had het wel resultaat. Excelsior heeft een dame Tessa spelen die vroeger in het Nederlands elftal speelde en een Pools meisje Alicja en die moesten het allebei heel goed doen vanuit hun verslagen gezien. Dan is het voor mij een reden om even een bezoekje te brengen aan de Lavendelstraat. Na 15 minuten had ik het gezien, die  moesten we allebei uitschakelen op een sportieve manier. Dat was ook de opdracht vooraf, wat ze ook gaan doen, je blijft erbij. Robin en Ler van ons waren er heel blij mee, verrot waren ze, maar met resultaat. Maar wat waren die Tessa en Alicja goed, dat mag ik als voetbaldier wel zegen, daar mag hun team en coach Ed heel blij mee zijn.

Zoals gezegd die meiden zouden we opofferen met 2 van onze meiden en dat zou mijn coaching zijn. Verder moesten jullie het onder elkaar maar doen. Vanaf het begin er boven op en wat een verschil met zaterdag. Elk duel was hard maar fair, elke omschakeling was fel en snel. Iedereen in dat veld had zich genoeg opgepept om voor elke bal te vechten. Ondanks dat zij ook voor elke bal gingen en de druk op de bal hoog was, konden we toch af en toe ook nog lekker voetballen met leuke combies. Een mooie aanval over rechts met een versnelling van Roos tot de achterlijn, voorzetje en Ras die haar volle trainingspoot er tegenaan zet en BAM de 1-0 is een feit. Dan ontstaat er een heerlijk duel die op het middenveld wordt uitgevochten op die Tessa. Onze Ro gaat elk duel aan met haar en doet dit geweldig. Als ze echter aan de bal kwam en haar versnelling deed, dan was ze onhoudbaar en dat was ook gewoon geweldig om te zien. Ze krijgen een linkse uitval en heel ongelukkig komt hun Alicja toch nog aan de bal en schiet in de verre bovenhoek, hij zit erin en niemand juicht, want het leek net of die over ging, toch 1-1. Effe daarna zet die Tessa een aanval op en schiet zelf de 1-2 kei en keihard in. Pauze.

Tweede helft, meiden het moet en gaat ons lukken. Die koppies staan op scherp en zijn volledig geconcentreerd. Moet ik wat zeggen, nee niet echt nodig. Isabelle komt er nog even bij ter ondersteuning van Ro op het middenveld en dat loopt ook goed. Iedereen van jullie gaat weer vol voor elk duel en meiden ik sta in die opperste spanning nog na te denken over afgelopen zaterdag. Wat is het toch geweldig, dat verschil en dat dit gebeurd en kan. Onze Marinka uit de MO17-2, jawel stond haar vrouwtje ook en ging geen duel uit de weg in dit zo volwaardige duel. De tweede helft davert door en aanvallen door hun worden om zeep geholpen en voor hun goal worden ook doelpogingen om zeep geholpen. Een mooie vrije trap op hun 16 en de keepster tikt hem uit de goal. Het moet toch gebeuren meiden, 80e minuut, ik hoop de winnende coach krijgt gelijk, sommige toeschouwers gaan al weg, niet meer doen voortaan. Ik neem een beslissing die ik normaal niet snel doe, maar och, 2-1 of 4-1 verliezen, dan moet het maar. We wisselen het middenveld nog 1 keer om en gaan 1 op 1 spelen achterin. Dan gebeurd het mooiste wat ik me kon bedenken en je moet erbij zijn geweest om het te hebben gezien. We laten Isabelle op die Tessa staan en Ro de vrije rol. Keashia trekt het gat, Ro aan de bal en die ken net een stapje extra doen, keeper te ver voor de goal en Ro lobt hem eroverheen, 2-2, ontlading, nou dat viel mee, de gehele dug-out rende het veld op, wat een gerechtigheid. Ik staar alleen maar naar de sterren en zie er eentje knipogen. Nog een laatste aanval en zal het dan ook nog 3-2 worden, nee, dat zou eerlijk gezegd ook teveel van het goede zijn geweest vind ik als neutrale verslagschrijfster. Mooie uitslag, mooie wedstrijd die ik kan betitelen als voorlopig de beste van dit seizoen. Vier plekjes gestegen en gewoon 3e staan, chappoo. Marink en Isabelle bedankt voor het mee voetballen. Als ik alleen jullie zou bedanken, zou ik de rest tekort doen, dus Laan, Ler, Charel, Ans, Yootje, Tes, Ro, Eef, Keash, Roos, Ger en Ras harstikke bedankt.

Moraal van deze wedstrijd: Selfies zijn voor overwinningen meiden, maar deze selfie was de beloning op jullie inzet en die lach, nou, die krijg ik niet meer van mijn gezicht.

Kaar ik ga jou toch nog even noemen. Je hebt een hele belangrijke en moeilijke beslissing genomen een dag voor deze wedstrijd waarin je nog zo graag wilde meedoen. Ik roem je om je keuze en weet dat het de juiste is voor je eigen toekomstige periode.

Vanavond geen training en zaterdag geen wedstrijd, dus fijn weekend. Maandag weer trainen en op naar de volgende. Neem je rust.

Josephine.