MVV’27 VR1 – Transvalia VR1                     Eindstand 7-0

Door in de beker, speciaaltje voor VR1!!!!

Eindelijk na zoveel jaren konden we door in de beker. MO17-2 was ons al voorgegaan in de ochtenduren, dus de druk lag bij ons om ook toe te slaan. Van de 18 meiden hadden we er nog 11 over en met een zieke aan boord was dat niet veel. Gelukkig konden Marink en Saar uit de MO17-2 vanuit Haastrecht aansluiten om ons te assisteren. In de kleedkamer was al duidelijk dat de motivatie van het eigenlijk al door zijn in de koppies zat. Ga dan het veld nog maar op om de dames te motiveren voor volle 100% inzet.

Vanaf de aftrap was het tempo eigenlijk te laag en wilden we eigenlijk met alle ballen en meiden heel snel naar voren om toe te slaan. Als dat gebeurd worden we onzuiver qua spel en vonden we elkaar gewoon niet of de ballen gingen overal heen, maar net niet naar de goede of gewoon buiten het veld. We kwamen wel heel netjes op voorsprong en toch miste ik de spirit van mijn normaal hele actieve meiden. Drinkpauze en effe bij elkaar en iedereen kwam eigenlijk al aanlopen met dezelfde opmerking, dus ik hoefde hem alleen maar in te koppen. Bal veroveren, eruit halen, rustig opbouwen en maak er een traningsvorm van. Zo gezegd zo gedaan en weer die wei in. Eerste bal, precies toch weer paniek en de bal weer de kant op waar die niet heen moest, jammer dit ging hem de eerste helft niet meer worden. We scoren uiteraard wel nog een paar keer en gaan heel safe de rust in. Mijn enige houvast is dit jaar, eerste helft klote, tweede helft top.

Toch nog een kleine peptalk gedaan in de hoop dat het aankomt. We beginnen meteen weer sterk en ik zie een team dat zich het waarschijnlijk aangetrokken heeft. Heerlijke combies, lekkere aanvallen en dus mooie doelpunten. Ook hele mooie aanvallen en dan de laatste bal recht in de handen van de keepster, die dan ook de middag van haar leven had, want ze haalde ook heel wat ballen uit het hoekie. De nul moest heilig zijn en onze Lani die weinig ballen kreeg, bleef wel scherp en haalde nog een behoorlijk lastig balletje uit het hoekie die ze corner tikte. Dan nog een pingeltje tegen en die schieten ze gelukkig hoog over. We maken dan ook nog een Schneidertje doelpunt en dan hebben we een eindstand die staat en na drie bekerwedstrijden zijn ook wij door en zullen we volgende week met de start van de competitie zien waar we echt staan. Marink en Saar jullie bedankt voor het vlekkeloos meespelen vandaag, jullie mogen het maandagavond wat rustiger aan doen op de training.

We hebben drie leuke bekerwedstrijden gehad met goed en gedegen voetbal. Ik zie het altijd als oefenwedstrijden, maar ben ontzettend blij voor jullie dat we eindelijk eens door zijn. We kunnen elkaar goed vinden in het veld en met de nieuwe meiden die erbij zijn gekomen zijn we weer een stapje verder. Alle posities qua speelsters heb ik voor mezelf ook een plekje kunnen geven. We hebben wat kunnen uitproberen en speciaaltjes daar gelaten, heb ik het verder wel op mijn netvlies. Laten we hopen op een leuke competitie.

Moraal van deze week. Met een de Lijster naast de dug-out en een Denkers (zonder duck-tape) met krukken, moet ook de volgende wedstrijd weer lukken.

Tot maandag meiden, fijn weekend.

Josephine.