Dankzij een 1-0 overwinning op koploper VCS is MVV’27 nu de nieuwe lijstaanvoerder in de 1e klasse. In een matige, maar zeer spannende wedstrijd werden de bezoekers met een minimaal verschil weer naar huis gestuurd. Met nog zes wedstrijden te gaan, hebben de Maaslanders nu alles in eigen hand om het kampioenschap binnen te halen.

Voorafgaand aan de wedstrijd was er een heel duidelijke opdracht voor de thuisploeg. Winnen en men stond weer boven aan de ranglijst, bij verlies zou de titel ver weg zijn. De wedstrijd begon gelijk heel open. Beide ploegen gingen vol voor de winst om zo een tik uit te delen aan de tegenstander. De eerste tik in de wedstrijd leek uitgedeeld te gaan worden door de bezoekers. Een voorzet vanaf de zijkant werd door Jan de Baat in een ultieme poging hard op de eigen lat geschoten waardoor de spits, die achter hem stond te wachten om de bal binnen te tikken, niet de kans kreeg om te scoren. Vervolgens was het MVV’27 die een grote kans kreeg op een doelpunt. Een voorzet van Luuk Halve werd door Siemen Hoogendoorn knap vanuit een volley geschoten maar deze bal belandde net boven de lat. Na ruim een kwartier voetballen werd het 1-0. Een diepe bal op Miquel Exaltus werd door de VCS-verdediging en -doelman verkeerd ingeschat waardoor die laatste aan de noodrem moest trekken en een strafschop moest weggeven. Deze strafschop werd vakkundig tegen de touwen gewerkt door Michael Berrevoets. Na deze 1-0 had de thuisploeg het moeilijk tegen de fysiek sterke, en ook redelijk voetballende, Haagse mannen. MVV’27 kwam zo af en toe aan aanvallen toe maar heel gevaarlijk werd men niet. VCS ging uiteraard op zoek naar de gelijkmaker, maar verder dan een aantal hoekschoppen kwam men in de 1e helft niet.

In de 2e helft een zelfde spelbeeld als voor rust. Met vooral opportunistisch voetbal probeerden de bezoekers het doel van MVV’27 te bestoken. Echter, door goed verdedigend en keeperswerk bleef de nul op het scorebord (voor de 6e keer op rij!!). In de counter kon de thuisploeg echter weinig creëren waardoor de spanning steeg tot het hoogtepunt. Deze spanning was ook voelbaar in het veld bij de spelers. Met af en toe wat kunst- en vliegwerk werd er voor gezorgd dat er niet tegen werd gescoord. Zelfs in blessuretijd had VCS nog een ultieme kans op de gelijkmaker maar deze kwam er niet. Na het verlossende fluitsignaal van de scheidsrechter konden de drie punten worden bijgeschreven.

MVV’27 JO19-1 heeft deze belangrijke wedstrijd vooral gewonnen op basis van teamgeest en karakter waardoor men nu weer verdiend aan kop gaat in deze competitie. Volgende week wacht de derby in Maassluis tegen Excelsior.

Opstelling MVV’27: Jari Boon, Ronald Arkesteijn, Bram Scheffers, Jan de Baat, Luuk Halve, Michael van Vliet (uit 56e min), Quint van Stuivenberg, Michael Berrevoets, Siemen Hoogendoorn, Rick Vijverberg (uit 81e min), Miquel Exaltus

Wisselspelers: Julian Tinbergen (in 56e min), Jaco Buijnink (in 81e min), Jay van Leeuwen, Wesley Houthuysen