Mede door een stevige wind werd de wedstrijd tussen de middenmoters geen hartverwarmend spektakel, maar de spanning vergoedde veel. MVV ’27 nam, net als ’n week eerder tegen Verburch, een 2-0 voorsprong en kon dit keer de gelijkmaker tegengaan. Het was prettig dat ook SV Schipluiden niet de beste wedstrijd van het seizoen speelde. Beide ploegen zorgden ongewild voor een slordig potje met veel mistasten en daar was die wind dus een belangrijke factor in.

De thuisclub kwam al vroeg op voorsprong door een imitatie van verleden week. De eerste hoekschop van het duel, getrapt door Lourens van Rooijen, werd binnen gekopt door Roel Nooteboom (1-0). Bij hem staat de teller inmiddels alweer op vijf treffers. Enkele minuten later zocht Jordi Lems bij een vrije trap weer het hoofd van de lange verdediger, maar nu ging de poging naast.

Terwijl de bezoekers nog niet in de buurt van het Maaslandse doel waren geweest, was het bij MVV ’27 bijna weer raak. Vanuit een doorloopbal van Dennis Louter mocht Lourens van Rooijen vrij uithalen, maar de paal keerde zijn schot.
Die tweede treffer kwam er uiteindelijk toch in de 41e minuut toen SV Schipluiden de bal bij een scrimmage in de eigen zestien niet weg kreeg. Leon van Kersbergen stond op de juiste plaats en drukte af (2-0).
De Maaslandse vreugde was echter van korte duur. Bij een hoekschop van Dirk Jan Renaud reikte de vingers van doelman Geert Dobbe net niet hoog genoeg om de bal effectief weg te werken en kon Bart Boks koppend de aansluitingstreffer aantekenen (2-1). Diezelfde Bart Boks liet even later een vrije trap, fraai gedragen door de wind, net over de MVV ’27-lat zeilen.

Direct na de rustpauze probeerde SV Schipluiden met veel druk MVV ’27 vast te zetten op eigen helft, hoewel dit niet tot kansen leidde.
Rond het uur raakte Koen Göbel bij een fors duel zijn tegenstander Dik Groenewegen. Daarvoor ontving hij van de prima leidende scheidsrechter Rick Turk een gele kaart. Dat kan gebeuren, maar hij liep veel meer schade op. Hij brak zijn scheenbeen en moest bij de achterlijn maar liefs 25 minuten wachten voordat een ambulance arriveerde.
In die tussentijd werd er verder gevoetbald. MVV ’27 moest alert blijven en ging ook minder slordig spelen. Doordat SV Schipluiden moest komen, kregen de mannen van het trainersgelegenheidsduo Paul Louter en Jim van der Jagt, hoofdtrainer Peter Broekman was op vakantie en de assistent trainer Addy Nijssen is gestopt, meer ruimte voorin. Lars Kloet speelde de bal in het centrum waar een verdediger deze tegen de schenen van de arbiter schoot en plots lag het leer voor de voeten van Rick Zwaard die uithaalde en hiermee ook zijn vijfde treffer van het seizoen scoorde (3-1).

De prima debuterende invaller Michael Berrevoets had in de slotfase eveneens zijn naam op het scorebord kunnen laten zetten. Hij blokkeerde een uittrap van SV Schipluidengoalie Sven Bekkers en de bal stuiterde vervolgens net over de lat.
MVV ’27 had zijn terechte revanche van de ouverture van dit seizoen. Toen moesten zij een nederlaag met dezelfde cijfers slikken en nu was dat dus rechtgezet. Inmiddels staat men door ’n iets minder doelsaldo dan Ariston ’80 (+4 tegen +1) op een vijfde stek met 25 punten.

Aan MVV ’27-kant waren er gele kaarten voor Roel Nooteboom, Lars Kloet, Dennis Louter en Jordi Lems. Bij SV Schipluiden kregen zowel Bart Boks als Koen Göbel een geel kartonnetje voorgehouden. Alle spelers speelden met veel inzet en gingen goed de duels in, dat dit de juiste instelling is en de basis is voor vertrouwen in goed voetbal en punten.

De opstelling: Geert Dobbe, Joeri van Dongen, Roel Nooteboom, Jordi Lems, Dik Groenewegen, Lars Kloet, Leon van Kersbergen, Rick Zwaard, Lourens van Rooijen, Jessy Zwaard (Michael Berrevoets) en Dennis Louter (Huib van Barneveldt).