Hoewel het nieuwe voetbalseizoen al langzaamaan op gang komt, blikken we nog even terug op de afronding van het vorige. MVV ’27 G2 nam eind mei namelijk deel aan internationaal toernooi in België. Daarnaast sloot de G-afdeling het seizoen af met een geslaagde barbecue. Onderstaand lees je beide verslagen. 

Zeer geslaagd Internationaal Toernooi MVV ’27 G2 in Melle (België) van 29 t/m 31 mei; sponsoren bedankt!

Eindelijk was het dan zover, het allereerste buitenlands toernooi voor de mannen van MVV’27 G2. Om 19:00 uur zouden we verzamelen bij de club om vervolgens te vertrekken richting Gent. Voor de meeste van ons was dit reuzenspannend. We hebben dit namelijk nog nooit eerder gedaan, met de voetbal een weekend naar België. Nu, genoeg gepraat over spanningen en dergelijke. Hop, muziek aan en rijden!

Na ongeveer een uur rijden hadden de meesten toch wel even een plaspauze nodig, of een bak koffie. Dus op zoek naar een benzinepomp langs de snelweg. Deze was toch wel verder weg dan we hadden gedacht. Eindelijk kwamen we er eentje tegen, snel naar de wc dan maar. En vergeet de bak koffie voor de leiding niet! Alles gelukt en opgedronken. Hup, busjes in, muziek op 90 (100 was te hard) en rijden maar weer. Na ongeveer weer een uur te hebben gereden, kwamen we dan eindelijk aan bij het hostel. Tijd voor de kamerindeling. Gelukkig hadden we hier allemaal al over nagedacht en was dit zo voorbij. Bedden opmaken en tijd voor een biertje (ook 0,0% en cola natuurlijk, want niet iedereen is 18+). Eigenlijk mochten we niet op de kamer drinken, maar om nou elke keer naar beneden te moeten lopen vonden we niet nodig. Sommigen waren nu toch ook wel een beetje moe. Slapen dan maar? Ja natuurlijk, morgen is er een toernooi en er moest wel gepresteerd worden! Een klein groepje dacht hier toch echt anders over en bleef nog wel even op tot een uurtje of één! Als dat maar goed komt met het toernooi.

De volgende ochtend (zaterdag) moest er vroeg opgestaan worden. Om 07:30 uur ging de wekker (of was het een toeter?). Nadat iedereen wakker geschrokken was van de toeter en zich had aangekleed, mochten we beneden heerlijk ontbijten. Een uurtje later vertrokken we naar Melle om ons te melden bij het toernooi. We speelden tegen een Nederlands team, een paar Belgische teams en een Engels team! Gaaf!

Teamfoto

 

 

 

 

 

 

 

 

We begonnen het toernooi goed. De punten die we uiteindelijk behaalden, pakten we dan ook aan het begin. Elke wedstrijd duurde 15 minuten. Daarna hadden we altijd een pauze. Deze pauzes hebben we goed benut door lekker door te voetballen. Stil zitten zat er voor de mannen niet bij; het was alleen maar voetballen! Dit was ook goed te merken in het verloop van het toernooi. Iedereen liep leeg, het energielevel werd steeds lager en we verloren de rest van de wedstrijden, waardoor we als laatste eindigden in onze poule. Gelukkig hadden we goed gepresteerd tegen de Engelsen. Deze hadden we makkelijk kunnen winnen, maar een afgekeurd doelpunt (prachtige vrije trap!) en een eigen doelpunt van ons in de laatste minuut zorgden voor een gelijkspel.
Op naar de finaleronde! Ja, die hadden wij ook. Wij mochten voor de 7e/8e plek gaan voetballen. De goals waren al vreemd, maar waren in deze wedstrijd nog vreemder: het waren goaltjes waarmee wij trainen, zo hoog als onze heupen. Toch mochten de keepers gewoon keepen! Met de laatste beetjes energie hebben we deze wedstrijd gewonnen met 1-0 ( je kunt wel begrijpen dat scoren erg moeilijk was!). Yeah! We wonnen een prachtige beker en de 7e plek was voor ons!
Iedereen heeft het tijdens het toernooi onwijs naar zijn zin gehad. Er zijn veel leuke dingen gebeurd en er waren veel ouders aanwezig om ons aan te moedigen! Echt superleuk was het!

Prijsuitreiking_

Zondagochtend mochten we gelukkig een beetje uitslapen. Geen toeter deze ochtend. Wel een heerlijk ontbijt en nog een laatste uitstapje. Er is namelijk vlakbij het hostel een groot kasteel. Hier wilde we graag nog even binnen kijken. Nadat iedereen zijn ogen had uitgekeken naar de messen, zwaarden en bogen kon iedereen nog op de foto met een ridder en mochten we zelf zijn zwaard nog vasthouden!

Aansluitend reden we weer terug naar huis! Toen wij MVV’27 aankwamen stonden alle ouders daar al te wachten op ons. Toch wel fijn om ze weer te zien. Als verassing had één van de ouders voor iedereen een dvd gemaakt met een gave film van het toernooi (bedankt Carla). Het weekend is zo wel helemaal compleet en geslaagd. Dit had natuurlijk niet gekund zonder de ouders, begeleiding, de mannen zelf, de organisatie van het Melle Internationaal Toernooi en een aantal sponsoren!
Van der valk+De Groot, Maarten Geltink, Adwin van den Burg, Aannemingsbedrijf Stephan van der Meulen: Bedankt!

Eindfeest/afscheidsfeest MVV’27 G
     -Gilbert, Bedankt voor alles!-

Het feest stond vooral in het teken van het afscheid van een aantal mensen binnen de G-afdeling. Gilbert, Hans, Simone en Anja hebben afscheid genomen van hun werkzaamheden binnen de G-afdeling van MVV’27. Allemaal bedankt voor jullie tijd en inzet!
Maar dit was natuurlijk niet de enige reden voor een feestje. Wéér een seizoen was voorbij en wat voor één! G2 met heel veel positieve dingen. G1 met een minder jaar, maar wel een finale in zicht, ondanks dat er een aantal spelers halverwege het jaar stopten. Dit alles bij elkaar is het toch waard om een prachtig eindfeest te hebben!

Jullie zullen je wel afvragen of er alleen een BBQ was… Natuurlijk niet! Want waar deze mannen zijn, moet een voetbal en een veld zijn. Er dus weldegelijk nog gevoetbald. Net als vorig jaar stond er een wedstrijdje ouders/opa’s/oma’s (OOO’s) tegen de spelers op de agenda. Vorig jaar wonnen de spelers, dit jaar mochten de OOO’s zich gelukkig prijzen met de winst. Vóór deze wedstrijd werd er natuurlijk ook niet stilgezeten. Er waren potjes voetvolley, tennis en natuurlijk werd er vlees op de BBQ gelegd.
Boer Salades uit Maasdijk, bedankt voor het mede mogelijk maken van de BBQ!

807740BB39AD44DA82623A14CF25536C (612x344)