Met leedwezen hebben wij kennisgenomen van het overlijden van Bram van Kooperen. Bram overleed zaterdag 30 augustus aan de gevolgen van een slopende ziekte, waarbij de afgelopen weken steeds meer complicaties optraden. Die werden de oud-MVV’er uiteindelijk fataal.

Met Bram van Kooperen verliest MVV ’27 een markante persoonlijkheid, die met name in de jaren ’70 en ’80 veelvuldig bij de club betrokken en te vinden was. Bram kwam in het voorjaar van 1971 bij MVV ’27 spelen, verkeerde altijd in de lagere elftallen en stopte in de zomer van 1982 met voetballen. Bram regelde tijdens zijn voetbalcarrière bij MVV ’27 voor zijn voormalige teamgenoten, zoals Arie van Leeuwen, Eef Kapelle, Willem de Kok, Dries van Uffelen en Chris Bartels, toernooien in Noord Brabant. Deze toernooien werden met de bus bezocht en waren altijd buitengewoon gezellig. Bram was als vrijwilliger ook ruim tien jaar actief in de elftalcommissie van MVV ‘27.

Na zijn actieve voetbalcarrière was Bram nog regelmatig bij MVV ’27 te vinden, om met zijn oude voetbalmaten iets te drinken en gezellig bij te praten. De laatste jaren werd dat door zijn ziekte evenwel steeds moeilijker. Tot op het allerlaatste moment bleef Bram geïnteresseerd in het wel en wee onze club. Hij was vorig jaar nog aanwezig tijdens een historische terugblikavond van Ben van Mil en ontving het clubblad en na het verdwijnen daarvan de nieuwsbrief. In zijn laatste levensfase had Bram veel steun aan oud-MVV-voorzitter Jan Kroes, die Bram en zijn vrouw Hanka regelmatig een bezoekje bracht.

Bram werd 72 jaar oud. De creamatieplechtigheid zal gehouden worden op woensdag 3 september 2014 om 14.30 uur in het ”Uitvaartcentrum Kievit”, Stoofweg 2 te Hellevoetsluis-Nieuwenhoor. Na de plechtigheid is er gelegenheid tot condoleren in het uitvaartcebtrum.

MVV ’27 wenst zijn familie en andere nabestaanden veel sterkte toe om dit verlies te verwerken.

Op de foto: op donderdag 30 maart 2000 werden voor het eerst in de geschiedenis van MVV ‘27 speldjes (maar liefs 50 stuks) uitgereikt aan leden die 25 jaar of langer lid waren. Op de foto krijgt Bram van Kooperen zijn speldje van Vera Hollaar die destijds bestuurslid (wedstrijdsecretaris dames/meisjes) was.