De eerste competitiewedstrijd stond voor de deur en we konden direct lekker uitslapen, want de wedstrijd stond pas om 10:00 gepland. Met heerlijk weer wilde we de wedstrijd om 10:00 starten, maar alleen de tegenstander was nog niet compleet dus begonnen we om 10:15. Met veel supporters langs de lijn en prachtig weer hadden de kinderen zin om eindelijk lekker te gaan voetballen.

We begonnen nog wat afwachtend aan de eerste helft, omdat we de tegenstander allemaal erg groot vonden en dus kreeg de tegenstander aan het begin wat kleine kansen, maar onze Mats stond weer uitstekend te keepen. Er werd door het team goed gedribbeld, alleen was de laatste bal elke keer slordig of werd er niet gepast waardoor wij aan het begin weinig kansen kregen. Maar na 5 minuten kwamen de kansen en de bal wilde er voor ons niet in 3x tegen de bal en 2x waar de keeper goed redding bracht. Bij Maense zat het geluk wel mee en zij kwamen op 0-1 voorsprong door hun beste man van het veld de kleine dribbelaar. Kort daarna zat het wel voor ons mee en scoorde Aminadab met een mooie punter de 1-1.

Even kort een time-out waarin werd gezegd dat we niet bang hoeven te zijn en 2 wissels gingen we weer verder. Mvv was niet meer bang en ging goed de duels in. We kregen weer veel kansen op doelpunten, maar deze dag zat het niet mee. Het was niet gek geweest al stonden we 5-1 voor. Maense die weinig kansen kreeg, kreeg een cadeautje van ons een bal door het midden van Kjeld zorgde voor de 1-2 voor Maense. Nog geen 2 minuut later zette Kjeld een goede dribbel in en schoot van grote afstand de 2-2 binnen. Er kwam veel ontlading bij hem los!!!

Tijd voor limonade. Merijn kreeg de taak om de goede kleine voetballer van Maense uit te schakelen een lastige taak. Wij waren deze helft veel zelf aan het dribbelen en niet goed aan het overspelen, waardoor Maense van onze fouten profiteerde. Het werd 2-3 voor Maense en dit was echt niet nodig. Maar we gaven niet op, door een goede dribbel van Merijn die 3 man uitspeelde en daarna dacht laat ik eens schieten de 3-3 binnenschoot. De wedstrijd werd wat feller en af en toe zat er een gemene schop tussen. De ouders langs de kant werden ook steeds fanatieker

Tijd voor de laatste 10 minuten. Er werden goede duels gespeeld en het ging er weer fel aan toe, als trainer was ik trots op de inzet van de kinderen deze wedstrijd. Merijn die weer een goede dribbel inzette en een hard schot afvuurde die onderkant lat ging, over dit doelpunt was eerst nog veel twijfel of die erin zat maar de scheidsrechter telde het doelpunt 4-3 voor MVV. De wedstrijd bleef spannend want de goed keepende Gijs hield veel ballen uit de goal waardoor wij niet op achterstand kwamen. Maar in de laatste minuten stonden we onder druk en toen viel toch de 4-4.

De jongens hebben hard gewerkt en mogen zeker trots zijn! Aanstaande zaterdag een vroege wedstrijd om 8:30 tegen SV Gravenzande Jo9-2.