Duindorp is een tegenstander in deze bekerpoule die MVV ’27 dit seizoen ook treft in competitieverband. Duindorp verkeert in uitstekende vorm en zette dat vorige week kracht bij na een 2-5 overwinning bij Hekelingen. Ook MVV ’27 startte goed in de beker, door een overwinning te boeken thuis tegen Vierpolders. Deze wedstrijd tegen Duindorp bood meer spektakel dan vorige week, vele kansen werden gecreëerd aan beide kanten. Gezien het aantal kansen viel de uitslag nog laag uit. MVV ’27 won met 1-2 in Duindorp.

De beginfase was het aftasten. MVV ’27 had duidelijk niet per se de intentie om vanaf minuut 1 Duindorp volledig vast te zetten. Maar gunde in fases ook zeker Duindorp juist de bal in de opbouw en hield de ruimte klein op eigen helft. Juist op specifieke momenten werd er wel hoog druk gezet en dit werd door het hele team opgepakt. Zo werd na een klein kwartier een risicovolle bal afgedwongen door de as van het veld, waar ook Harm Voogt attent naar binnen was gekomen en de bal veroverde ter hoogte van de middenlijn. Over rechts kan na mooi combinatiespel diezelfde Harm opkomen, maar zijn voorzet strandde tegen een inglijdende verdediger: corner. Geen echte kans of doelpoging dus, maar het liet wel duidelijk de spelintenties van MVV ’27 zien.

In de eerste helft werden mooie kansen gecreëerd, maar was de uitstekende keeper van Duindorp die continu in de weg stond. Zodoende was de ruststand 0-0.

De tweede helft waren de kansen echter veel groter en het waren er ook veel meer. Duindorp en MVV ’27 maakte er een levendige, spectaculaire tweede helft van. Met vaak goed voetbal, maar ook met aanvallen waarin uiteindelijk verkeerde keuzes werden gemaakt zodat doelpunten lang uitbleven. Beide keepers, aan Maaslande zijde Mark van Barneveldt en aan Haagse zijde Jack Morauw, onderscheidden zich keer op keer met uitstekend keeperswerk.

Cas van der Hoeven

In de 71e minuut was het dan wel raak. Duindorp gaf weer veel ruimte weg achterin. Harm Voogt kon de bal mooi achter de verdediging leggen, waar Cas van der Hoeven de loopactie al had gemaakt naar die ruimte. Duindorp appelleerde voor buitenspel, maar de scheidsrechter liet dit doorgaan en stond zelf op een uitstekende positie om dit te beoordelen. Cas ging op de keeper af, kon hem nog opzij leggen naar een volledig vrijstaande medespeler, maar besloot de bal kundig en beheerst zelf achter doelman Morauw te schieten: 0-1. Daarna volgen nog vele kansen aan beide kanten. Maar aan Maaslandse zijde missen vooral Michael Berrevoets, Bouke Schippers, Cas van der Hoeven en Dennis Louter enorme kansen. In de 86e minuut weet MVV ’27 dan wel weer het net te vinden. Na het doorschuiven door Duindorp van de centrale verdediger naar de punt van de aanval, worden de ruimtes nog groter. Dennis Louter maakt een goede loopactie de ruimte in en legt de bal breed op spits Wouter van Alphen, die koeltjes afrondt.

Vlak voor het eindsignaal maakt Duindorp dan nog een treffer via Van Gorsel. Gezien het aantal kansen van de ploeg een verdiende treffer, maar het was te laat om de overwinning van de Maaslanders nog in gevaar te brengen.

Een enerverende wedstrijd op het kunstgras van Duindorp. De eerste wedstrijd op deze nieuwe mat. MVV ’27 heeft getoond dat het veel kansen kan creëren en beschikt over voetballend vermogen, verdedigende en fysieke kwaliteiten. Mooie aanknopingspunten voor de spelers en technische staf richting de laatste bekerwedstrijd tegen Hekelingen. Waarna de competitiestart steeds dichterbij komt.