De seizoenouverture. Daar waar menig team al weken van tevoren begint met trainen / afvallen en vroeg naar bed gaan om top en top fit aan de eerste aftrap te verschijnen is dat bij ons wel anders. Wij beginnen namelijk al maaaaaaanden van tevoren met trainen! De hele vakantie let iedereen bij ons keurig op de calorietjes, slechts incidenteel wordt er na 10en naar bed gegaan (en dan alleen nog omdat we ons aan het verdiepen zijn in de laatste trainingstechnieken en tactieken) en het eerste wat iedereen elke ochtend doet is (na de rauwe eieren gegeten te hebben) 10km hardlopen in een moordend tempo…. Voor alle lezers die na deze onzin nog steeds aan het lezen zijn: hier klopt natuurlijk niets van. Na de vakantie heeft slechts een enkeling van ons nog een BMI van onder de 30 (we hebben namelijk een paar nieuwe jonge spelers….) en we maakten ons de afgelopen tijd meer druk om de burgerkeester verkiezing dan om Quintus uit. Met ook nog eens onze sterspelers respectievelijk maanden in de lappenmand en skiën op het IJsselmeer wisten we dat Quintus uit een lastige opgave zou worden. Gelukkig hebben we tegenwoordig een selectie van 22 man en hadden we dus maar 1 invaller nodig! Bij Quintus aangekomen schrokken we ons lam: 14 afgetrainde jongelingen stonden voor onze neus. Vers uit de luier en gemiddeld 10 jaar jonger dan ons sterrenensemble, dit in combinatie met het warme weer maakte het voor ons bijna meteen een schier onmogelijke opgave. Laten we dus maar gelijk beginnen met de positieve punten van de wedstrijd: In de eerste helft een strakke voorzet van links, Kroes die goed voor ze man komt en keurig de bal achter de keeper werkt! 2e helft een soortgelijke actie, wederom een strakke voorzet, Walter keurig vrijgelopen en die werkt de bal ook prachtig achter de keeper. De keep kon wederom niets anders doen dan hulpeloos verloren de bal uit zijn net vissen. Verder konden we goed zien dat het pas onze eerste wedstrijd was. De verdediging was nog niet zo waterdicht als je verwacht van een MVV 6, het middenveld had nog niet het loopvermogen zoals je verwacht van een MVV 6 en bij de voorhoede stond het vizier nog niet zo scherp als dat je verwacht van een MVV 6. Maar wat verwacht je dan, na 2 trainingen? Toch waren er zat aanknopingspunten: de bal was rond, het gras groen en de hoekvlaggen stonden keurig strak te wapperen op de hoeken van het veld. Geef ons dus nog een paar weken en we worden wederom fluitend kampioen!