MVV’27 VR1 – Sv Poortugaal VR1           Einduitslag 5-1

Positiespel vaak beter dan doelpunten!!!!

Dames het is weer begonnen. Met kleding van de nieuwe sponsor Muijsenberg Hoveniers en al een teamfoto voor de site (we zullen er als iedereen er een keer is nog 1 maken), stonden we te trappelen van ongeduld. We mochten weer de wei in na weken van rust en de afgelopen 3 weken keihard getraind te hebben. Spanning in de benen en in het koppie en dat terwijl bekerwedstrijden eigenlijk oefenwedstrijden zijn. Toch zou het wel een keer leuk zijn als we een ronde verder komen.

In de kleedkamer niet teveel verteld, gewoon lekker ballen meiden. Fluitsignaal en voetballen, effe zoeken naar elkaar en ineens lopen er meiden tegenover ons die ook lekker kunnen voetballen echter worden ze vanaf 2 kanten anders gecoached. Toch komen ze vrij eenvoudig door onze verdediging en de 0-1 is meteen een feit. Niets nieuws voor ons, dat waren we vorig seizoen ook al gewend. Hierna gaan we voetballen en dicteren op hun helft. Leuke aanvallen en in ieder geval de schoten op hun doel. Een behoorlijke afzwaaier en Yo neemt hem van 25 meter op der slof en vliegt zo over de keeper in de goal en de 1-1 is een feit. We vinden elkaar beter en toch door het doorschuiven van de tegenstander weten we niet goed hoe we het op moeten pakken in het veld. Dan al vroeg een tactische verschuiving van mij door Roos en Keashia even om te wisselen van rechts naar links en het is meteen raak, de 2-1 is binnen door Keashia geloof ik. We houden het overwicht en krijgen het doorschuiven onder de knie, het middenveld staat als een huis en eentje van de voorhoede zakt steeds effe mee in. Het moment van omschakelen is daarna steeds de oplossing naar succes. Lekkere aanval over rechts, voorzetje in de 16 en Robin maakt er 3-1 van. We blijven knokken voor werkelijk elke bal en bij balverlies wordt er niet gewandeld, maar meteen omgeschakeld om de bal weer te veroveren. Je merkt dat de conditie nu al de goede kant op gaat zit ondanks het best wel zware veld. Meiden worden uit voorzorg voor blessures gewisseld en terwijl we eigenlijk dachten lekker de rust in, schoot Keash er nog effe eentje over de keepster in de goal, 4-1.

Tweede helft en dan hoop je als toeschouwers en als coach op nog meer doelpunten. Jullie zullen dat zelf ook gedacht hebben, maar wat voor mij veel belangrijker was, dat was het positiespel wat er de tweede helft ontstond. We speelden ze positioneel uit het veld door overal te wezen waar zij gevaar wilden stichten. Er was nog een heerlijk moment na een schitterende aanval in de 16 bij hun waarbij we paal, lat en paal raakten en de bal er niet inging. Dat we dan op het laatste moment toch nog na een mooie aanval via links afronden en de 5-1 er staat is de beloning van het harde werken de tweede helft. Lekker begin meiden en een goeie stap naar de volgende wedstrijd. Nogmaals, jullie doen jezelf te kort dat we er nog meer hadden moeten maken, het was gewoon sterk positiespel met een goede eindstand.

We hebben elke week de keuze uit veel meiden waarbij er 14 meiden de wei ingaan en als dit een voorteken is, dan moet dat voor jullie ook een goed gevoel geven. We hebben posities geprobeerd die goed bevallen zijn, dus we kunnen hier echt mee vooruit. Komende week weer lekker trainen, zowel conditie als posities en nog belangrijker de afspraken in het veld nog meer benoemen. Het ging nu al goed, dus dat is al een voordeel.

Dit was weer de 1e meiden, fijn weekend en tot maandag.

Josephine, de mol.