Als ik terug kijkt op de laatste jaren dat we tegen deze tegenstander uit speelde was er altijd wel een kans om een resultaat te halen maar kregen we dat niet voor elkaar, m.a.w. het was elke keer een verloren partij dus was het zaak om er vandaag verandering in te brengen en dat gebeurde ook.

Vanaf de start lieten we ons gelden door vroeg te storen en boven op de man te zitten wat een spelletje is wat ons gewoon goed ligt, en ja kansen kwamen er ook zelfs al in minuut 1 maar het lukte Haysam net niet om het zelfde te doen als een week terug, maar 6 minuten later was het wel raak Michael passeerde 2 man en liet een knal los op de keeper die de bal wel wist te stoppen maar in de rebound was onze topscoorder Haysam er als de kippen bij om de 0 – 1 aan te tekenen en we gingen gewoon door met aanvallend voetbal maar in de 17e minuut was er een slippertje in onze achterhoede genoeg voor onze tegenstander om de 1 – 1 te scoren wat helemaal niet nodig was en ook tegen de verhouding in van het vertoonde spel, en toen brak minuut 28 aan Haysam werd door de keeper net buiten het strafschop gebied onderuit gehaald geen zware overtreding dat niet maar wel een die bestraft moest worden met rood maar de scheids besliste anders en vond geel meer dan voldoende, uit de gegeven vrije trap kwam niets en ja dan denk je toch dit had 1 – 2 moeten zijn, we kregen volop kansen om meer afstand te nemen maar we kregen de bal er niet meer in Arien was er het dichtste bij maar zijn schot ging via de buitenkant van de paal naast dus was de ruststand 1 – 1 terwijl het eigenlijk een voorsprong had moeten zijn.

De tweede helft begon voor ons dramatisch binnen 1 minuut was het 2 – 1 voor N S en even later bracht de paal redding voor ons en dat duurde 20 minuten lang dat we niets hadden te vertellen het werd zelfs 3 – 1 door de nummer 9 die echt wel kon voetballen maar dit doelpunt kwam ook omdat Tom jammer genoeg een verkeerde beslissing nam en dat was kom je eruit als keeper of blijf je staan en Tom koos voor het laatste, na dit doelpunt kwam de geest bij ons gelukkig weer terug want er werd zoals de eerste helft geknokt voor elke meter en het was onze jarige Jan die ons weer in de wedstrijd bracht met een hard schot wist die de keeper te verslaan die als ik eerlijk bent er niet zo goed uit zag maar we roken meer en we bleven druk zetten op onze tegenstander en zochten het duel op en zo was daar Haysam die licht werd aangetikt en de scheids die daar een heuse penalty in zag, mijn inziens best wel wat zwaar gestraft maar wel degelijk heel erg lekker.

Haysam ging zelf achter de bal staan en schoot hem onberispelijk binnen dus nummer 8 van dit lopende seizoen en 3 – 3 op het scorebord, na dit doelpunt kon het alle kanten op want beide elftallen gingen voor de winst, voor ons was het een voordeel dat de goede spits van N S was gewisseld want echt kansen kregen ze niet meer en anders stond Tom verder zijn mannetje, de grootste kans was er nog voor de ingevallen Rick maar het mocht niet zo zijn, al met al een goed resultaat als je terug komt van een 3 – 1 achterstand maar toch beheerst het gevoel dat er meer in had gezeten en dat we meer hadden verdiend.

Erg leuk was het dat op een paar na heel het eerste elftal aanwezig was om het tweede te suppoorten en dat was goed hoorbaar, verder wil ik toch de grensrechter van N S een hele fijne sinterklaas en kerst toe wensen en een fijn uiteinde en een heel gezond en gelukkig 2018.

Opstelling: Tom van de Broek, Bram Scheffers, Mike van Uffelen, Jens de Graaf, Bret Rijnsburger (Ronald Arkesteijn) Joris Sonneveld, Jan de Baat (Marijn Bouwhuis) Michael Berrevoets (Brady Stralendorff) Arien Oprel, Haysam Abedelaziz,  Aad Srinarasit (Rick Zwaard).