Ik zit er echt over te dubben, feliciteer ik VELO of niet met het behaalde kampioenschap, en na lang nadenken kom ik tot de conclusie om dat wel te doen maar wel met enige kanttekeningen. Ik vraag me zelf af of deze ploeg werkelijk plezier beleeft met het spelletje wat voetbal heet. De agressie spat ervan af en ook verbaal is het af en toe schrijnend wat je te horen krijgt. Laat ik vooropstellen dat ze allemaal erg goed kunnen voetballen dus waarom al die randverschijnselen? Twee keer een wedstrijd gestaakt zowel tegen Binnenmaas en ook bij Nieuwerkerk en ja waar er twee kijven hebben er waarschijnlijk ook twee schuld maar twee keer was VELO daar wel bij. Alles werd onderzocht door de alwetende KNVB en het werden 4 punten in mindering, maar ja je weet het nooit he dus maar in beroep want wij zijn toch die lieve huisvadertjes en wat kwam er uit de bus, het werden 2 punten in mindering. M.a.w. het kwaad werd dus duidelijk beloond want de twee onderste ploegen werden wel gekort met 3 punten maar ja klasse verschil moet er zijn! Alles bij elkaar geeft dit alles een onbevredigend gevoel en niet alleen bij MVV 27 maar ik denk wel bij alle andere ploegen in deze afdeling, maar belooft is belooft “VELO VAN HARTE”

MVV27 2 - VELO 3

En ja er werd ook nog gevoetbald en wel op veld drie vanwege de vele regenval en vanaf het begin liet Velo zien dat ze er vol voor wilde gaan, met jammer genoeg ook hetgeen wat ik hierboven heb geschreven. Ik denk dat ze ook wel voordeel hadden met de Engelssprekende scheids die geen woord verstond in het Nederlands (Ejilay Chin-A-Yoe we missen je) dus kon er van alles worden gezegd en dat deden ze dan ook. Voetballend waren we duidelijk de mindere en het was echt een wonder dan we na een half uur nog op 0 – 0 stonden. Ik telde zeker 4 a 5 100% kansen die door Jari werden gepareerd of de lat hielp ons een handje. Zelf kwamen we maar sporadisch aan aanvallen toe maar toen was daar ineens Cas die de 1 – 0 aantekende maar na lang overleg met de grensrechter, die waarschijnlijk goed was in de Engelse taal, werd het doelpunt geannuleerd maar in de 3e minuut van de blessure tijd werd het toch 1 – 0 want nadat Cas een poeier los liet op de keeper die de bal niet onder controle kreeg was het Dennis die afrondde, een opsteker van jewelste maar eerlijk is eerlijk niet echt verdiend.

MVV27 2 - VELO 3

De tweede helft bracht ons veel strijd en spektakel want na 2 minuten werd er al een bal snoeihard op onze lat geknald en een minuut later werd het 1 – 1 nadat de spits van Velo wel erg veel ruimte kreeg om uit te halen. Was het verdiend, welzeker dat dan weer wel. In minuut 55 werd Jari aangevallen in de beruchte 5 meter en de scheids zag het wel maar floot niet dus kon de 2 – 1 makkelijk worden binnen getikt en nu ging Ron in zijn beste Engels in conclaaf met de scheids en ook nu ging die mee in de uitleg van dit maal onze grensrechter dus bleef het 1 – 1. Het geeft denk ik wel aan dat deze man het knap moeilijk had, waar die geen problemen mee had was het uitdelen van gele kaarten (een goede voor de KNVB) want in totaal waren het er 9 en ook nog een rode en die was voor Jan, die later toe gaf dat het niet slim was van hem. Hadden we het met 11 man al moeilijk dat werd met 10 nog veel lastiger en Velo maakte er dankbaar gebruik van want in minuut 75 werd het 1 – 2 en 5 minuten later zelfs 1 – 3 al met al zeer verdiend, want zoals gezegd voetballen kunnen ze wel.

MVV27 2 - VELO 3

Wat er voor ons overblijft zijn wedstrijden voor promotie/degradatie en de eerste is aanstaande dinsdag al, al loopt er nog een protest van onze zijde naar Binnenmaas vanwege het inzetten van niet gerechtigde spelers in de laatste wedstrijd. We gaan het zien ik hoor wel hoe het afloopt vanaf mijn bedje op het strand in de zon.

Tot ziens allen bij Sport en Spel.

Opstelling: Jari Boon, Michael van Vliet, Jimmy vd Hoeven (Max de Vetten), Job Taal, Ronald Arkesteijn, Cas van der Hoeven (Stijn van Wijk), Jan de Baat, Luuk Vreugdenhil, Dennis Terlouw (Wesley Lagrauw), Samuel de Haas (Niels Scheffers), Loyd Rijnsburger (Corné Voogt).