Ondanks dat er in de laatste wedstrijd van het seizoen 2023/2024 voor MVV 27 niets meer op het spel stond, werd het duel tegen Naaldwijk zeker geen vervelend schouwspel om naar te kijken. Dat had met MVV 27 te maken, maar ook zeker met de bezoekers uit het Westland. De mannen van Harry Akkermans moesten winnen om promotie-/degradatiewedstrijden te ontlopen, maar kwamen tegen MVV 27 niet verder dan een 2-2-gelijkspel.

Daar lag bij de thuisclub niemand wakker van. Spelers niet, technische staf niet en zeker de supporters niet. Want zoals debuterend MVV 27-oefenmeester Hakan Copur het na afloop treffend verwoordde: het publiek was zaterdagmiddag de grote winnaar. Beide ploegen maakten er een aantrekkelijk schouwspel van aan De Commandeur, waarbij zeker in de eerste helft duidelijk werd dat Naaldwijk de meeste belangen had. Het was in veel gevallen net iets feller dan de thuisclub en creëerde direct in de beginfase al enkele mogelijkheden. Raak was het echter pas in minuut 25 toen Danny Niël na een overtreding van MVV 27-goalie Mark van Barneveldt in de zestienmeter (waarvoor hij met slechts geel goed wegkwam) aan mocht leggen vanaf de strafschopstip.  Zijn kalktrap werd nog wel aangeraakt door de doelman, maar verdween toch in het net: 0-1.

MVV27 1 - Naaldwijk 1_053_20240525

Gevaar voor eigen leven
Ook in het restant van de eerste helft bleven de bezoekers de betere ploeg en kreeg Naaldwijk vlak voor de thee dé kans op 0-2. Dat dit niet gebeurde, was te danken aan MVV 27-verdediger Melvin Brandwijk, die met gevaar voor eigen leven een bal van de lijn haalde.

In de tweede helft kantelde het spelbeeld. MVV 27 zette Naaldwijk vast op eigen helft, zonder dat het daarbij heel veel echt grote kansen creëerde. Toch waren het de bezoekers, die na balverlies van Wijnand van Schee een grote kans op een marge van twee kregen. Een goede redding van Mark van Barneveldt hield de thuisploeg echter in de wedstrijd. Nog geen minuut later was het aan de andere kant wél raak. Een diepe bal van laatste man Michael Berrevoets kon nog net in de loop worden meegenomen door Laurens van Rooyen, die na zijn prima aanname alleen nog maar binnen hoefde te schuiven. Lang kon MVV 27 niet genieten van de gelijkmaker, want een minuut later schoot Jesper den Heijer van Naaldwijk uit een onoverzichtelijke scrimmage het leder snoeihard in de kruising. De tribune, voor een groot deel gevuld met zeer luidruchtige en enthousiaste Naaldwijk-supporters, explodeerde. Misschien kon nacompetitie tóch nog afgewend worden.

MVV27 1 - Naaldwijk 1

Extra tijd
Helaas voor de Westlanders lukte dit toch niet. Vlak voor het verstrijken van de officiële speeltijd was het MVV 27-invaller Samuel de Haas die na goed terugleggen van centrumspits Bouke Schippers met vrijwel zijn eerste balcontact de 2-2 op het scorebord zette. In de extra tijd van zo’n zeven minuten kregen beide ploegen nog volop kansen op de eindzege, maar het net werd niet meer gevonden.

Geen prijs
MVV 27 sloot het seizoen af met een verdienstelijke vierde plaats, een klassering waarin trainer Hakan Copur zich wel kon vinden: ‘Meer zat er voor ons niet in, we hebben te veel punten verspeeld tegen de kleintjes. Ik wijt dat aan een gebrek aan ervaring. Zuur is wel dat we ook geen prijsje hebben gepakt. Vaak is een vierde plek goed voor een vervangende periode, nu echter niet. Het is niet anders.’ 

MVV27 1 - Naaldwijk 1

Bijzonderheden: de aftrap van het duel werd verricht door burgemeester Fenna Noordermeer van Midden-Delfland. Na afloop nam Cas van der Hoeven afscheid van MVV 27. Hij stopt vanwege werkzaamheden.

MVV 27: Mark van Barneveldt, Melvin Brandwijk (88. Samuel de Haas), Bret Rhijnsburger, Thijs de Vast (64. Jesper Baak), Wijnand van der Schee (78. Bink van Zomeren), Timo van Eijck, Michael Berrevoets, Lourens van Rooijen, Huib van Barneveldt, Bouke Schippers en Dennis Louter. Geel voor Mark van Barneveldt en Michael Berrevoets.