Met 16 punten uit 9 wedstrijden stond promovendus MVV’27 op een prima 4e plaats voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen Haastrecht. Toch vielen de resultaten van de afgelopen twee wedstrijden ietwat tegen waardoor vandaag een overwinning noodzakelijk was om de aansluiting bij de bovenste ploegen te houden.

Omdat de bezoekers vorige week hun eerste wedstrijd van het seizoen hadden gewonnen wist de thuisploeg dat het waarschijnlijk een enthousiaste tegenstander tegenover zich zou krijgen. MVV’27 begon goed geconcentreerd aan de wedstrijd en wist al snel een doelpunt te maken. Net voor het kwartier spelen was het Miquel Exaltus, op aangeven van Kevin Santos, die zijn 1e doelpunt van de middag mocht aantekenen. Vanaf de rechterkant kwam hij naar binnen en krulde de bal in de verre bovenhoek. Niet veel later was het opnieuw Miquel Exaltus met zijn tweede doelpunt. Dit keer was het iets makkelijker voor hem, want hij kon de bal van Siemen Hogendoorn in een leeg doel schuiven. Na 20 minuten spelen was het ook al 3-0 voor MVV’27. Op aangeven van Luuk van Strijen wist Miquel Exaltus een officiële hattrick te maken. Een snelle aanval door het midden zorgde dus opnieuw voor een doelpunt. Toch was het nog niet gedaan met de aanvalsdrang van de Maaslanders, want in de 24e minuut wist Luuk van Strijen met een droge knal vanaf de rand van het strafschopgebied ook nog voor de 4-0 te zorgen. MVV’27 was heer en meester in de eerste 45 minuten en het vergat eigenlijk een nog grotere voorsprong te nemen. Men werd steeds slordiger waardoor Haastrecht iets makkelijker overeind kon blijven. Ruststand 4-0.

Na rust zette dit slordige spel van de thuisploeg door. Passes kwamen niet goed meer aan en het ontbrak een beetje aan de echte scherpte. Tekenend hiervoor was een grote kans voor leeg doel die op de lat belandde. Het was dan ook niet vreemd dat de bezoekers iets terug konden doen. Met een beetje geluk wist Haastrecht een vrije trap binnen te werken. Beide ploegen kregen nog wel wat kansen, vooral de bezoekende doelman lag een aantal keer in de weg, maar gescoord werd er niet. Tot vlak voor tijd toen Miquel Exaltus zijn vierde treffer mocht bijschrijven. Omdat ook Julian Tinbergen in de laatste minuut een hoekschop nog wist binnen te tikken werd de eindstand uiteindelijk bepaald op 6-1.

Een ruime en vrij eenvoudige zege voor de Maaslanders waardoor het bovenin spannend blijft tussen plek twee en zes. Volgende week is de laatste officiële wedstrijd voor de winterstop. MVV’27 gaat dan op bezoek bij nummer zeven Spirit JO19-1.

Opstelling MVV’27: Mark van Barneveldt, Emiel Mooij, Cas van der Hoeven, Jaco Buijnink, Luuk Halve, Luuk van Strijen, Juian Tinbergen, Rick Vijverberg, Kevin Santos (uit 45e min), Miquel Exaltus, Siemen Hogendoorn (uit 87e min)

Wisselspelers: Bouke Schippers (in 45e min), Sem Olierhoek (in 87e min) Roan Dechering