Na een goede overwinning vorige week op IJVV de Zwervers wachtte vandaag de uitwedstrijd tegen Nieuwenhoorn JO19-1 voor MVV’27 JO19-1. Hoewel er minder goed gespeeld werd dan vorige week werd Nieuwenhoorn vrij eenvoudig aan de kant gezet mede door een sterk begin van de wedstrijd.

De Maaslanders begonnen goed aan de wedstrijd. Al snel kreeg het een paar kansjes die uiteindelijk een paar hoekschoppen op leverden. Na 8 minuten spelen was het Julian Tinbergen die een hoekschop van Loyd Rhijnsburger tot doelpunt kon verwerken. In de twintigste minuut verdubbelde Siemen Hogendoorn, op aangeven van Miquel Exaltus, de score. Met een droge knal in de verre hoek bracht hij de stand op 0-2. Hiermee was het nog niet gedaan want na 25 minuten spelen was het zelfs 0-3. Jaco Buijnink schoot een vrije trap van ongeveer 18 meter binnen. Niet veel later had Loyd Rhijnsburger de ultieme kans om nog een doelpunt te maken maar hij raakte de paal. Vervolgens liet MVV’27 de touwtjes een beetje vieren waardoor de thuisploeg toch een paar kansjes kreeg, echter men wist niet te scoren. Een comfortabele 0-3 ruststand was dus een feit.

Toch kwam MVV’27 na rust een beetje in de problemen. Al voor rust was duidelijk dat men niet heel scherp meer was waardoor Nieuwenhoorn wat vaker in de buurt van de Maaslandse goal kwam. Vijf minuten na rust werd de stand dan ook 1-3 door een benutte strafschop. Vervolgens werd het een erg rommelige wedstrijd waarbij beide ploegen niet heel goed meer voetbalden. MVV’27 kreeg echter na een uur spelen de controle weer terug over de wedstrijd en kwam nauwelijks meer in de problemen. Uiteindelijk wist Julian Tinbergen opnieuw uit een hoekschop, ditmaal genomen door Siemen Hogendoorn, de wedstrijd definitief te beslissen. Twee minuten later bracht Miquel Exaltus uit een strafschop de eindstand van 1-5 op het scorebord waardoor de 3 punten een feit waren.

Volgende week wacht er opnieuw een uitwedstrijd voor de Maaslanders en dit maal tegen Nieuwerkerk JO19-1. Beide ploegen hebben 12 punten uit 6 wedstrijden dus het beloofd een spannende wedstrijd te worden. Aftrap is om 14.45 uur.

Opstelling MVV’27: Mark van Barneveldt, Sjors Vreugdenhil, Cas van der Hoeven, Jaco Buijnink, Luuk Halve, Julian Tinbergen, Devender v/d Harst (uit 45e min), Luuk van Strijen, Loyd Rhijnsburger, Miquel Exaltus, Siemen Hogendoorn (uit 85e min)

Wisselspelers: Emiel Mooij (in 45e min), Sem Olierhoek (in 85e min)