Wat zijn de gevolgen van overmatig alcoholgebruik onder jongeren? Wat zijn de risico’s op blijvende schade, zoals een zakkend schoolniveau? Op maandag 13 februari leidt kinderarts Nico van der Lely een avond over dit thema bij MVV ’27. Ouders van jeugd onder de 17 en onder de 15 jaar zijn, net als leiders, trainers, vrijwilligers en andere belangstellenden, van harte welkom.

Nico van der Lely is naast kinderarts ook oprichter van alcoholpoli’s in Nederland. Hij zegt: ‘’Ik zie in mijn praktijk dagelijks de grote gevolgen van overmatig alcoholgebruik onder jongeren. Kinderen die blijvend schade overhouden aan overmatig alcoholgebruik en hierdoor bijvoorbeeld een schoolniveau zakken. Veel mensen en jongeren zijn zich niet bewust van deze gevolgen en daarom organiseren we deze bijeenkomsten bij sportverenigingen.’’

Op 13 februari is de bijeenkomst bij MVV ’27. De bijeenkomst vangt aan om 20.00 uur (inloop: 19.30 uur) en duurt circa één uur. De avond is gratis te bezoeken en aanmelden is niet nodig.

De bewustwordingscampagne wordt mogelijk gemaakt door bijdragen vanuit het ministerie van VWS, zorgverzekeraar DSW, NOC*NSF, KNHB, KNVB, KNLTB en KNKV. De organisaties willen met de campagne realiseren dat er op een verantwoorde manier met alcohol wordt omgegaan, zeker bij jongeren. Ook moet de campagne opleveren dat ‘NIX 18’ in alle sportkantines volstrekt normaal is.

Bekijk via de volgende link alvast een kort interview met Nico van der Lely over het gevaar van alcoholmisbruik onder jongeren: https://youtu.be/fiaNGHZWB2g