Dit was een zaterdag voor de vroege vogels. 7:30 uur vertrokken we richting Rotterdam Spangen om aan te treden tegen FC Maense. Hoewel wij het nog wat vroeg vonden voor een warme kruidige maaltijd, stonden de dames in de kantine van Maense al enige tijd hun Kaapverdische specialiteiten voor te bereiden voor hun gasten. Wij kwamen voor de 3 punten, dus op naar het veld met twee kanjers van invallers (Abel en Thijs) omdat Kjeld en Dex dit weekend afwezig waren.

FC Maense was vanaf het eerste begin scherp en scoorde al snel de 1-0. Onze jongens waren nu wakker. Na wat duels over en weer kwam de bal bij de keeper van Maense die nog niet helemaal wakker was en hem zo tussen zijn handen door liet gaan, 1-1. Toen was de beurt aan Merijn die Abel mooi voor de keeper zette, 1-2 voor MVV. Het was een snel over en weer van kansen wat leuk was om naar te kijken. Voor onze jongens betekende het wel dat ze flink moesten rennen, maar dat leek ze niet te deren. Bij Maense zaten een paar slimme tikkie takkie Touzani’s en dat wierp zijn vruchten af, 2-2. Gijs ruimte samen met Thijs achterin weer de nodige ballen op waardoor we lang gelijk op liepen. Merijn schoot een mooie bal die helaas via beide palen over de achterlijn rolde. Maense had meer geluk en scoorde uit de omschakeling 3-2. Mats maakte als snel weer gelijk door een bal die de keeper los liet af te maken. Een hoge fladderbal van Maense zette ons weer op achterstand 4-3.

Abel dacht er het zijne van en maakte direct na de limonade de 4-4. Niek zette met zijn dribbel de nodige spelers van Maense op het verkeerde been en speelde ook prima over waardoor Merijn de 4-5 kon maken. Helaas was het van korte duur want de 5-5 lag alweer in het netje. Mats had inmiddels de keepershandschoenen van Amou overgenomen. Zowel Amou als Mats hielden er een paar mooie ballen uit zodat de stand gelijk op bleef gaan. Zouden we hier dan voor het eerst na Verburch puntverlies lijden? Abel maakte de 5-6, maar direct na de aftrap was het weer Maense met de 6-6. Toen gaf Merijn een van z’n harde poeiers en vloog de 6-7 binnen en daarna ook de 6-8. Maense liet de koppies hangen maar maakte toch nog de 7-8. In de laatste minuut was het Amou die de 7-9 maakte waardoor de puntjes wederom mee naar Maasland gingen!