Vorige week was er de thuiswedstrijd tegen sc Feyenoord 2 en die werd knap gewonnen met 3 – 1 door 2 doelpunten van Mike en een eigen doelpunt dus werd er revanche genomen voor de 2 – 0 uit nederlaag, ik was weer eens een keer afwezig dus een verslag was er niet mijn excuses daarvoor.

Deze week stond Kethel Spaland op het programma en we kunnen stellen dat na de zeer onnodige nederlaag tegen Soccer Boys onze jonge ploeg het weer netjes hebben opgepakt want vandaag was het een heerlijk gezicht om heel het team te zien strijden voor een goed resultaat, vooral de eerste helft was het uitermate knap wat MVV 2 liet zien, al na 3 minuten was het Aad die een mooie kans kreeg maar de keeper kon net redding brengen maar 6 minuten later was het wel raak na een assist van Aad was het Koen die werkelijk een schitterend doelpunt maakte hij schoot de bal zeer beheerst in de linkerbovenhoek onhoudbaar voor de keeper van KS.

Wat vooral opviel was het verbale geweld wat KS gebruikte en vooral de nummer 12 en de trainer waren daar meesters in want bij elke bal was er wel een reactie naar de scheids, maar het tweede liet zich er niet gek door maken, KS had wel een minuut of 15 een veld overwicht maar erg gevaarlijk werden ze niet, na 30 minuten nam 2 het heft weer in handen wat resulteerde in 2 kleine kansjes voor Haysam maar het lukte net niet totdat onze Koen de bal loepzuiver doorspeelde naar Arien die koelbloedig de bal in de beneden linkerhoek knalde met nog 4 minuten te gaan in de eerste helft een heerlijke maar zeer verdiende voorsprong, net voor het verstrijken was het de scheids die KS een handje wou helpen want de pingel die hij gaf was een lachertje, waarschijnlijk was Tom zo getergd door het onrecht wat hem werd aangedaan dat die zijn gram haalde door werkelijk heel knap de goed ingeschoten pingel te pakken dus bleef het bij rust 2 – 0 in ons voordeel.

De tweede helft was van onze kant voetballend wat minder maar kleine kansjes waren er zeker om de voorsprong uit te breiden maar zoals de eindstand aan geeft lukte dat niet meer KS probeerde het wel maar ons tweede was gewoon de betere ploeg maar toch werd het nog billenknijpen want de scheids lag voor de tweede keer de bal op de stip, in eerst instantie was ik er van overtuigd dat het weer een Cadeautje was maar zowel Tom en Jan (onze keepers trainer) gaven eerlijk aan dat het een juiste beslissing was van de arbiter, nu werd de pingel wel gemaakt en was het ineens 1 – 2 dus was het nog 10 minuten knokken voor een overwinning, nu dat werd met verve gedaan en zo was de zeer verdiende overwinning een feit.

Kijken we naar de tweede periode daar staan we gewoon tweede achter het ongenaakbare Capelle en dat is gewoon erg knap.

Opstelling: Tom van de Broek, Stephan Suijker, Ronald Arkesteijn, Bram Scheffers,  Mike van Uffelen, Jens de Graaf, Jan de Baat (Jorris Sonneveld) Koen de Bloeme, Arien Oprel (Thom de Koning) Haysam Abedelaziz, Aad Srinarasit.