Zonder zelf een grootse wedstrijd te spelen heeft MVV ’27 een gemakkelijke middag beleefd tegen het Vlaardingse DVO ’32. De in degradatie gevaar verkerende ploeg had tot enkele weken geleden een flinke opmars gemaakt met drie overwinningen op ’n rij, maar moet nu na twee opvolgende nederlagen toch weer dat ritme terug zien te vinden om zichzelf veilig te spelen.

MVV ’27 daarentegen houdt met de laatste twee overwinningen nog altijd zicht op een prima klassering wat misschien ook wel een periodetitel kan opleveren, maar die weg zal nog lang en lastig genoeg zijn.

Onder een heerlijk voorjaarszonnetje trof Bouke Schippers al na 36 seconden doel, maar deed dat in buitenspelpositie. De Maaslanders hadden mogelijk een feller DVO ’32 tegenover zich verwacht, maar dat bleek niet zo uit te pakken. MVV ’27 mocht aanvallen dat het een lieve lust was, maar het vond in die beginfase nog maar weinig openingen. Men was met name in de voorste linie weinig secuur in de passing.

De mee opgekomen Michael Berrevoets mocht echter wel tweemaal uithalen, maar vond of een Vlaardingse verdediger of doelman Daan Beekmeijer op zijn weg. Ook Wijnand van der Schee zag zijn schot gekeerd worden door de doelman. MVV ’27 werd wel met de minuut sterker en een treffer hing in de lucht.

Deze kwam vijf minuten voor de rust toen Bouke Schippers een corner van Dennis Louter binnen trapte (1-0). De doelpuntenmaker kreeg drie minuten later weer een dot van een kans, maar nu werd zijn schot ternauwernood geblokt.

Na de wisseling van helften ging MVV ’27 op dezelfde voet verder. Daan Beekmeijer moest al snel een schot van Huib van Barneveldt keren, maar één minuut later (de 47e) ging de bal op de stip. In een overvolle zestien kwam de bal op de hand van DVO ’32-aanvaller Gert Jan van der Veen en Dennis Louter trapte resoluut de 2-0 binnen.

De 3-0 in de 62e minuut was er een om in te lijsten. Met ‘n fraai uitgevoerde eentwee slalomde Wijnand van der Schee en Huib van Barneveldt dwars door de DVO ’32-verdediging en de laatste mocht het beslissende zetje geven (3-0).

DVO ’32 bleef het proberen en gokte op afstandsschoten. Tim Kievit (uiteindelijk buitenspel gegeven) en Diego Remondo Gomez (vrije trap gestopt door Mark van Barneveldt) deden de tussenstand niet veranderen.

Met nog tien minuten op de klok van de prima leidende scheidsrechter Henk Ruijl gaf de net ingevallen Joey van Hemert een afgemeten voorzet vanaf de linkerkant, maar deze werd over gekopt door de eveneens net in het veld staande Lourens van Rooijen.

Acht minuten later was de rolverdeling precies andersom. Lourens van Rooijen gaf breed en Joey van Hemert knalde net naast. Het laatste wapenfeit kwam op naam van Bouke Schippers die de paal beroerde.

De opstelling: Mark van Barneveldt, Melvin Brandwijk (Bink van Zomeren), Thijs de Vast, Jaco Buijnink, Bret Rhijnsburger, Jesper Baak, Michael Berrevoets, Wijnand van der Schee (Timo van Eijck), Dennis Louter (Joey van Hemert), Bouke Schippers en Huib van Barneveldt (Lourens van Rooijen).