In de ongeveer 300 verslagen die ik heb geschreven over MVV 2 gaat het zo goed als nooit over de scheidsrechters en de 1 a 2 keer dat ik dat wel deed was het niet echt positief (sorry). Maar daar komt nu verandering in want vandaag hadden we een aankomende eredivisie-scheidsrechter en zijn naam, onthoud hem, is Ejilay Chin-A-Yoe, met zijn ouders en zusje op de tribune liet deze 16 jarige jonge knul zien dat hij het hele spelletje in zijn vingers had, heel kalm was, hij duidelijk de baas in het veld en dat kon je merken aan de beide elftallen. Jammer voor hem was dat de rapporteur niet aanwezig was door ziekte maar als beide coaches en de reporter je allemaal een 10 met een griffel geven zegt dat meer dan genoeg m.a.w. graag volgende week weer.

Werd er ook gevoetbald en het antwoord is ja zeker, vanaf het begin was het duidelijk dat we de betere ploeg waren met zeker in de eerste helft redelijk tot goed voetbal al waren de kansen schaars. Onze tegenstander die zich over het algemeen bezig hield met verdedigen, kreeg na een minuut of 20 wat meer aandrang naar voren. Maar ook bij hun kregen de aanvallende spelers weinig ruimte om tot redelijke kansen te komen. Het druk zetten op onze tegenstander gebeurde constant en toen Cor dat deed bij de laatste man van Victoria verspeelde hij de bal, kreeg Samuel de bal, en na het uitspelen van nog een tegenstander schoot hij de bal beheerst in de rechter benedenhoek dus 1 – 0 op het scorebord en duidelijk verdiend. We kregen nog wat hele kleine mogelijkheden maar het bleef bij het rust signaal 1 – 0.

De tweede helft was in de eerste 15 a 20 minuten hetzelfde als de eerste helft wij met een overwicht en het betere van het spel, maar dan ineens zag je het gebeuren, en dit zeker niet voor het eerst, er kwam zeg maar een bepaalde angst in ons spel en wat liepen we met z’n allen weer ver terug wat natuurlijk voor onze tegenstander het sein was van hier is meer te halen. Eerst pakte Lars nog met een uiterste kracht inspanning een harde kopbal wat eigenlijk een zeker doelpunt was geweest, en even later werd gelukkig een doelpunt geannuleerd vanwege buitenspel. Maar 10 minuten voor tijd werd het toch uit een vrije trap 1 – 1 een geweldige domper maar gezien het vertoonde spel op dat moment volkomen terecht.  5 minuten later konden we weer juichen want na een ingestudeerde vrije trap (werd mij na afloop verteld) van Jimmy kopte de inlopende Luuk de bal in de touwen, dus met nog 10 minuten te gaan 2 – 1. Over het geheel gezien verdiend, al zit mij dat achteruit lopen en angstige voetbal niet lekker, want het is totaal niet nodig. Aan de stand veranderde niets meer dus was een 2 – 1 zege het resultaat.

Onze concurrent Binnenmaas won zijn wedstrijd ook en gezien het overige programma wat voor Binnenmaas duidelijk eenvoudiger is dan dat van ons, zullen we alles moeten geven om promotie/degradatie te ontlopen dus mannen jullie weten wat je te doen staat.

Rest mij nog de man van de wedstrijd te vermelden en dat was met kop en schouders onze jonge man Ejilay Chin-A-Yoe.

Opstelling: Lars van Gastel, Michael van Vliet (Jimmy vd Hoeven), Ronald Arkesteijn, Bram Scheffers, Job Taal, Luuk Vreugdenhil, Jan de Baat, Cor Verboon (Jay Degens), Dennis Terlouw (Ricardo Straver), Wesley Lagrauw (Stijn van Wijk), Samuel de Haas (Niels Scheffers).