Bij MVV ’27 geloven we dat voetbal meer is dan slechts een spel; het is een krachtige verenigende factor in onze gemeenschap en in de wereld. Onze sport heeft de unieke capaciteit om mensen van allerlei achtergronden samen te brengen in een gedeelde passie en respect voor elkaar. Waar het spel een platform biedt voor inclusiviteit en diversiteit, erkennen we ook de schaduwzijden die helaas deel uitmaken van zowel onze sport als onze samenleving: racisme en discriminatie.

21 maart staat bij de KNVB jaarlijks in het teken van gelijkwaardigheid, want dat is de internationale dag tegen racisme en discriminatie. ‘Ons Voetbal Is Van Iedereen’ is niet alleen de titel van ons gezamenlijke plan, het drukt ook uit waar het voetbal voor staat. Veel clubs werken er hard aan om iedereen zich altijd welkom te laten voelen. Dat gaan we op deze dag laten zien met online mini-documentaires over clubs en hun inspirerende verhalen. Ook komt ‘Ons Voetbal Is Van Iedereen’ terug op de boarding bij interlands en in de game FC 24 van EA Sports.

Als deel van de voortdurende engagement van MVV ’27 met het plan ‘Ons Voetbal Is Van Iedereen’, geïnitieerd in 2020, hebben we ons niet alleen toegewijd aan bewustwording, maar ook aan het veroorzaken van een daadwerkelijke gedragsverandering op en naast het veld. We zijn trots op de stappen die we hebben gezet, maar erkennen ook dat er nog veel werk te doen is. Laat dit niet alleen vandaag maar iedere dag duidelijk zijn. Er is geen ruimte voor discriminatie bij MVV ’27.