Elk seizoen komen we Binnenmaas wel tegen en de meeste keren werd het een gelijkspel en dat was nu ook weer het geval. Al kunnen we achteraf zeggen dat het best zuur was, maar de eerlijkheid is ook dat we de hand in eigen boezem kunnen steken want deze keer gelijk was echt niet nodig geweest.

Vanaf het begin was het duidelijk dat onze tegenstander niet was gekomen om strelend aanvallend voetbal te laten zien, nee ze lieten het initiatief duidelijk aan ons over en dat resulteerde in een veldoverwicht zonder echt uitgespeelde grote kansen buiten die van Alec die beter lot had verdiend. Over het algemeen speelde het voetbal zich af op het middenveld en al snel viel op dat onze scheids hield van mannelijk voetbal, maar niet gediend was van praten en zeuren, het was niet zo dat Bram zeurde maar zijn commentaar werd wel beloond met een gele prent met later een minder leuk gevolg. Zoals gezegd geen grote kansen maar wel een paar kleintjes waar over het algemeen niet zo goed mee werd omgegaan dus bleef het dubbel blank met de rust.

MVV27 2 - FC Binnenmaas 2

De eerste 20 minuten van de tweede helft was er voor ons weinig te duchten van onze tegenstander en we kwamen in minuut 49 op een 1 – 0 voorsprong, door een eigen doelpunt al moet worden gezegd (door drie dames op de tribune) dat Max er wel een aandeel in had omdat die hinderlijk aanwezig was. Ja ja het kan verkeren, na een minuut of 20 was het toch wel dat we weer te ver achteruit liepen en zo onze tegenstander de gelegenheid gaven om toch wat aanvallend te laten zien, en toen kwam het kantelpunt (niet van mijzelf) in de wedstrijd. De eerder gekregen gele kaart van Bram werd gevolgd door een tweede door shirtje vasthouden nota bene aan de zijlijn, dus rood, en ik denk dat Bram zelf wel weet dat het niet slim was wetende dat onze scheids makkelijk was in het geven van kaarten. Onze tegenstander rook kansen en kreeg ook een veldoverwicht zonder tot grote kansen te komen, maar wij kregen er wel een, en wel door de goed ingevallen Wesley die werkelijk alles goed deed behalve zijn schot op doel want die ging maar net naast. De tijd liep voorbij in ons voordeel maar, en ja dat is zuur, in minuut 92 werd een laatste poging van onze tegenstander toch beloond met een doelpunt en zo was het wederom gelijk tegen Binnenmaas dat wel 3 punten achter ons blijft staan, maar wel met een wedstrijd minder dus het gaat best wel spannend worden.

Rest mij nog te zeggen dat (en dat doe ik haast nooit) de scheids best goed floot (mijn mening) maar het strooien van gele kaarten in een uiterst sportieve wedstrijd was best wel heel overdreven.

Opstelling: Jari Boon, Bram Scheffers, Ronald Arkesteijn, Jimmy vd Hoeven, Luuk Vreugdenhil, Julian Tinbergen,, Alec de Koning, Jan de Baat, Dennis Terlouw (Jeroen Arkesteijn), Stijn van Wijk (Michael van Vliet), Max de Vetten (Wesley Lagrauw).