Er werd in het Maaslandse kamp lange tijd gehoopt dat hun ploeg met een gelijke stand de thuiswedstrijd tegen Victoria 04 zou kunnen afsluiten, maar helaas ging het in de 87e minuut alsnog mis. Tot die tijd had het team van trainer Hakan Copur, die vandaag maar liefs acht basisspelers miste, zicht op een doelpuntloos gelijkspel.

De gehele week moest de technische leiding puzzelen hoe men de open gevallen plekken kon invullen en een goed plan bedenken om vandaag de strijd aan te gaan. Het zou aankomen op een overdosis werklust en concentratie.

Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Rene Geerlings startte de thuisploeg voorzichtig en liet het initiatief over aan Victoria 04. De gasten kregen de eerste kans toen MVV ‘27-doelman Mark van Barneveldt iets te lang treuzelde bij een uittrap en hij de bal verloor. Hij corrigeerde vervolgens door de schotpoging van Roy Meerten met één hand te keren.

Ook MVV ‘27 kreeg zelf ook wat kleine mogelijkheden, maar zowel Loyd Rhijnsburger als Cor Verboon mikte redelijk ruim naast de paal.

Untitled

Halverwege de eerste helft had het zomaar 0-1 kunnen staan toen Nailey Girigorie een schot van Bart van der Hoeven van richting veranderde. Buiten bereik van Mark van Barneveldt rolde de bal nu net naast de paal over de achterlijn. Drie minuten later kreeg de schutter zelfs een betere kans, maar toen mikte hij de bal richting de veilige handen van de Maaslandse goalie.

Victoria 04 bleef de bovenliggende partij, was dan ook veel op de helft van MVV ‘27 te vinden, maar schiep weinig kansen meer tot aan de theepauze.

Voordat die pauze in zou gaan moest Cas van der Hoeven er met een liesblessure van af en moest zich laten vervangen door Bink van Zomeren.

Qua kansen in de tweede helft had er zomaar een MVV ‘27-treffer in kunnen zitten, maar die zou er niet komen. Loyd Rhijnsburger (keeper redt), Cor Verboon (knalt hard naast) en ook Wijnand van der Schee (eveneens hard naast) kwamen in de buurt van een standwijziging.

Untitled

Tussen de bedrijven door schampte Victoria 04-middenvelder Colin Pleijsier met zijn vrije trap de paal.

Met nog enkele verse krachten erbij, Joey van Hemert en Luuk Vreugdenhil, hoopte MVV ‘27 de tegenstander weg te houden bij het eigen doel. Echter, met nog drie minuten officiële tijd was er dan toch de domper. Nailey Girigorie werd over rechts aangespeeld en wist voor het doel Lars Kortleven te bereiken. Zijn kopbal verdween in de uiterste hoek (0-1).

In de vele extra minuten probeerde MVV ‘27 de schade alsnog te repareren, maar het mocht niet baten.

Aan Maaslandse kant was er geel voor Cor Verboon.

Opstelling: Mark van Barneveldt, Melvin Brandwijk (Joey van Hemert), Nick van Santen, Thijs de Vast (Job Taal), Cas van der Hoeven (Bink van Zomeren), Jesper Baak, Dennis Louter, Wijnand van der Schee, Cor Verboon, Samuel de Haas en Loyd Rhijnsburger (Luuk Vreugdenhil).