Laat ik beginnen met het feit dat het ten eerste een aardig eind weg is naar SPIRIT (bij wie kan ik reisgeld vragen) en ten tweede dat we daar tot nu toe nog nooit een gunstig resultaat hebben behaald. Misschien was dat de reden dat er van MVV-zijde erg weinig supporters aanwezig waren.

We hadden na 10 seconden al op achterstand kunnen staan maar gelukkig voor ons gebeurde dat net niet, een signaal naar het verloop van deze wedstrijd want de inzet en agressie die je moet hebben in een wedstrijd zag ik meer bij onze tegenstander dan bij ons en dat bleef zo 93 minuten lang. We kwamen echt wel tot kansjes maar ten opzichte van onze tegenstander was dat echt wel minimaal. Na 25 minuten over het algemeen verdedigen, brulde iedereen van SPIRIT om een pingel, misschien dat we daardoor minder alert waren want de spits van SPIRIT kon toen makkelijk scoren en zo was het 1 – 0 wat gewoon verdiend was. Daarna was het Jari die ons op de been hield maar 2 minuten voor de rust was hij kansloos op een kopbal van een tegenstander, die wel verdomd erg vrij stond, en dat mag natuurlijk nooit gebeuren dus 2 – 0.

De tweede helft was een kopie van de eerste, onze tegenstander was feller en toonde meer inzet om ten koste van alles deze pot winnend af te sluiten. Maar toch kwamen we op 2 – 1 en wel door een doelpunt van Dennis die knap de bal binnen schoot, je gaat dan denken zou het dan toch nog, maar 2 minuten later was het alweer 3 – 1, na een niet zo’n slimme overtreding op de rand 16 werd die vrije trap wel heel makkelijk ingeschoten. En het werd nog erger want de nummer 11 die wel heel erg snel was scoorde ook nog de 4 – 1 en dan weet je dat het over en sluiten is. In blessuretijd scoorde Jimmy nog knap met een mooie kopbal maar mannen het was al met al veel te weinig wat we lieten zien. We zijn een elftal dat het van tomeloze inzet moet hebben en dat laten we, zeker tegen tegenstanders die vlak bij ons staan, te weinig zien. Aanstaande zaterdag thuis tegen BINNENMAAS die vlak onder ons staan, zal die inzet er zeker moeten zijn want anders krijgen we het de rest van de competitie nog erg moeilijk.

Opstelling: Jari Boon, Bram Scheffers, Ronald Arkesteijn, Jimmy vd Hoeven, Bink van Zomeren (Tim van Rijthoven), Julian Tinbergen (Jay Degens), Job Taal, Alec de Koning, Dennis Terlouw, Michael van Vliet ( Ricardo Straver), Max de Vetten (Jeroen Arkesteijn).