Vandaag trok onze VR1 karavaan richting Delft om tegen Artiston te spelen, aangevuld met invalsters Joyce en Lieke, want vandaag hebben we een smalle selectie. Om daar te komen, dat is niet zo moeilijk, maar eenmaal op het TU-complex, is het wandelen, wandelen en nog eens wandelen om bij de sportvelden te komen. Kortom een warming-up is er niets bij.

Omdat een stuk of 4 van jullie nog gewerkt hebben deze ochtend (bikkels), druppelt iedereen 1 voor 1 met de nodige moeite binnen, en wat later dan gepland vanwege die heerlijke lange wandeling. Vervolgens worden we geconfronteerd met een jongeman, Engelstalig, die voor het eerst de fluit moet hanteren….tsja je bent immers bij een studentenvereniging en alle begin is moeilijk.

Na wat gepuzzel met de opstelling (een paar van jullie waren aan de late kant en vermoeid van het werk), floot onze referee exact om 12.00 uur voor het begin van de wedstrijd.

Na een wat twijfelachtig begin begonnen jullie lekker te ballen en kwamen er wat kansjes, maar het vizier stond niet helemaal op scherp.

Zo bleef het spel een beetje op en neer gaan op het (lange) middenveld en zo is het wachten op het doldwaze kwartiertje wat zou aanbreken. Vanuit een aanval die op links begint komt de bal bij de 2e paal bij Joyce uit, waar zij een vlammend schot in gedachte heeft (en wij op de bank ook) wordt de bal door een Delftse dame geblokt. Corner denken we allemaal…..maar nee, dit is gezichtsbedrog, lullig hobbelt de bal erin, maar wat geeft het, die tellen ook ! Nog geen 2 minuten later moet Ro eigenlijk de score verdubbelen maar nee….toch niet, weer een minuutje later, Ariston is nog niet gevaarlijk geweest, is ineens het veld veel te lang, de linies te ver uit elkaar, en boem 1-1. Zoals gezegd, doldwaas kwartiertje, Ro maakt haar misser van een paar minuten eerder in één keer goed. Heerlijke actie aan de rechterkant, achterlijn halen en voortrekken, waar Roma er net niet bij kan schiet Lieke de bal bij de 2e paal in het dak van het doel, 1-2. Hier hebben we op getraind van de week, 1e paal – 2e paal. Beetje jammer dat Lieke daar niet bij was, maar toch, dit mag de pret niet drukken. Iedereen bijgekomen van de mooie aanval, dan is daar het momentje van Roma, en wat een moment op je eerste goal van het seizoen te maken….vanaf een metertje of 20, en uit stand, poeiert ze de bal over de keeper in de kruising, schitterende goal 1-3!!!

Tussen de bedrijven door wilde ik ook wisselen, maar “scheids wissel” roepen tegen een referee die geen NL spreekt, tsja dat is lastig. Dus roep je referee …; en jullie denken dat ik ene Jeffrey aan het roepen ben. Vervolgens gaat onze jonge scheids door het leven als jefferee 😊. Ach ja, hij zal het zelf niet begrepen hebben.

Toen was het even Comedy Capers (sorry Marink, maar ik benoem het toch), nadat Ro mist, oog in oog met de keepster, komt (buiten de 16’) Marink in balbezit, ze dribbelt richting rand zestienmeter (keeper was immers uit de goal vanwege de eerdere redding op de inzet van Ro) en op één of andere manier is het paniek, het (kunst)gras te hoog….niemand weet het maar Marink ging tegen het gras, geen 1-4. RUST.

In de kleedkamer hadden we eindelijk de tijd voor een beetje een verlate wedstrijdbespreking. Ariston is fit, maken heel veel meters en ze wisselen veel van positie. Voor de wedstrijd hadden we afgesproken om in de positie te blijven, maar dit viel toch niet mee, en dat is de verdienste van Ariston. In de rust afgesproken om de linies korter op elkaar te laten staan en elkaar beter te coachen. Doordat jullie de afspraken goed nakomen heeft Lisanne in de goal op wat vangballetjes na, weinig te doen gehad. En dat is jullie verdienste.

Hadden we dan de 2e helft helemaal schriftelijk af kunnen doen? Nee, dat zeker niet. Alleen de kansen waren na rust niet aan Ro, Marink, Kaar, Keashia en Lieke (in willekeurige volgorde, en Coos niet te vergeten) besteed. En eerlijk is eerlijk, ondanks dat we niet scherp waren voor de goal, de keepster van Ariston heeft ook een puike wedstrijd gekeept.

Moraal van het verhaal….keurig netjes 3 punten bijgeschreven tegen een lastige tegenstander. TOP !! Joyce en Lieke bedankt voor het invallen. Op naar de volgende wedstrijd waarin het ook altijd lastige HPSV de tegenstander is.

Fijn weekend allemaal en tot volgende week.

Ronald (interim Josephine 😊)