Vandaag moest MVV 27 haar meerdere erkennen in de ploeg die tweede staat in onze poule, HVC 10. Binnen een kwartier kwam de thuisploeg op voorsprong en die marge had in de beginfase eigenlijk ook al groter kunnen zijn. Met die magere 1-0 achterstand mochten de Maaslanders ruim ’n uur denken terug te komen in de wedstrijd, maar dat zat er gewoonweg niet in. Men speelde te krachteloos en daarnaast is HVC 10 gewoon een prima ploeg.

Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Johan van Eck lieten de gastheren direct hun ambities zien. Met drie minuten op de klok kopte Jorno Reurink al op de lat.

Enkele minuten later lag de doelpuntenmaker de bal terug op Dave Kram, maar er stonden nogal wat MVV 27-spelers op de doellijn om de bal weg te trappen.

Met bijna ’n kwartier kopte de mee teruggekomen Bouke Schippers de hoekschop van Mitchell Bouwhuis via de eigen paal over de doellijn. De aansluitende corner werd vervolgens door Jorn Groothuizen binnen gewerkt (1-0).

MVV 27 probeerde het zeker wel om de bal achterin weg te houden, maar kon deze voorin nauwelijks vasthouden.

Na enige tijd wist men wel wat meer onder de druk uit te komen en er kwamen zelfs wat prima kansen om de stand gelijk te trekken. Met nog zo’n tien minuten voor het rustsignaal haalde Dennis Louter hard uit, maar doelman Kenny Lipman pareerde het schot. Hij moest dat binnen ’n minuut nogmaals doen bij een poging van Michael Berrevoets.

Het laatste wapenfeit voor de theepauze kwam op naam van HVC 10-verdediger Kay van der Bos die een vrije trap van Thomas van der Bogt binnentrapte, maar er was buitenspel geconstateerd.

De eerste minuten na de wisseling kwam MVV 27 goed voor de dag en probeerde de schade te herstellen. Echter al snel was de balans weer enigszins in evenwicht. HVC 10 was duidelijk dreigender en in de 68e minuut knalde Mitchell Bouwhuis de 2-0 binnen.

De Maaslanders probeerden er nog altijd iets van te maken, maar het bleek vruchteloos. Het dichtste bij een treffer was Bouke Schippers die recht voor het doel werd aangespeeld door Cas van der Hoeven, maar weer lag Kenny Lipman in de weg.

Na de ca vijf minuten extra tijd vanwege de vele overtredingen werd er afgefloten en mocht de thuisploeg zich terecht tot winnaar laten kronen. Met deze zege verzekerde HVC 10 zich ook tot winnaar van de tweede periode.

MVV 27-opstelling: Mark van Barneveldt, Cas van der Hoeven, Michael Berrevoets, Nick van Santen (Joey van Hemert), Jaco Buijnink, Jesper Baak, Thijs de Vast (Cor Verboon), Bret Rhijnsburger, Dennis Louter, Bouke Schippers en Huib van Barneveldt (Samuel de Haas).