Laat ik beginnen om onze tegenstander HILLEGERSBERG een dik compliment te geven, deze jongens staan onderaan met 1 punt uit 15 wedstrijden en als je dan ziet dat ze tijdens de wedstrijd inzet blijven geven, en geen een keer over de schreef gaan dan heb ik daar alleen maar heel veel respect voor.

MVBV27 2 - Hillegersberg 2_001_20240224

Het begin van ons was zoals wel vaker erg slap want na 4 minuten had het al 0 – 1 kunnen en moeten staan na slap ingrijpen van onze kant. Daarna werd het wel een wedstrijd waarin we duidelijk de overhand hadden zonder tot erg goed voetbal te komen. Na 16 minuten kreeg Jan een afvallende bal voor zijn voeten (maat 50 denk ik) en na mooi wegdraaien schoot hij beheerst de 1 – 0 binnen en laten we het maar niet over zijn dansje hebben want dat zag er echt niet uit. 10 minuten later kreeg onze kilometervreter Alec de bal via Max en Dennis en wist hij, voor zover ik het weet, zijn eerste goal te scoren dus een mooie 2 – 0 voorsprong. Na een goede redding van Yari bloedde het van onze kant een beetje dood m.a.w. er gebeurde niet zoveel meer en zo gingen we naar de dampende thee en 15 minuten rust.

MVBV27 2 - Hillegersberg 2_218_20240224

De tweede helft was exact 2 minuten oud toen Cor mooi doorging en de bal afgemeten op het hoofd lag van Alec, die met een verwoestende kopbal de keeper kansloos liet (zo klinkt het mooier toch) en daarmee zijn 2e goal maakte. De 20 minuten daarna was het wel een constante dreiging van onze kant maar wisten we niet de score uit te breiden totdat Joey op volle snelheid (en dat is best snel) onderuit ging in het strafschop gebied en de scheids de bal op de stip lag, en daar hebben we onze Jimmy voor die, daar gaan we weer, voor zover ik weet nog nooit gemist heeft, en dus ook nu niet want het werd 4 – 0. 10 minuten later was de keeper zo vriendelijk om de bal aan Max te geven die de bal op de leegstaande goal schoot en tergend langzaam kwam de bal op de paal terecht en zo kon Joey zijn makkelijkste doelpunt scoren uit zijn carrière dus 5 – 0 voor ons, een ongekende weelde maar zeer welkom, en natuurlijk man van de wedstrijd onze kilometervreter Alec.

MVBV27 2 - Hillegersberg 2_159_20240224

Aankomende week moeten we tegen Groeneweg en dan hebben we wat goed te maken want ik kan best stellen dat we daar uit onze slechtste wedstrijd van dit seizoen hebben gespeeld dus mannen ga er voor.

Afsluitend wil ik ook namens het hele tweede Nathalie de Baat van harte beterschap wensen, als vaste supporter van 2 missen we je echt wel hoor.

Opstelling: Yari van Dijk, Ronald Arkesteijn, Jimmy vd Hoeven, Julian Tinbergen, Tim v Rijthoven (Jay Degens), Jan de Baat (Sem Moerman), Alec de Koning, Cor Verboon, Dennis Terlouw (Luuk Vreugdenhil), Joey van Hemert (Jeroen Arkesteijn), Max de Vetten.