In een wedstrijd die zeker niet de schoonheidsprijs verdiende heeft MVV ’27 weer drie punten veroverd. De winst was qua gecreëerde kansen zeker verdiend te noemen. Tegen de rust werden over en weer flinke overtredingen begaan wat er toe leidde dat scheidsrechter Gideon Begeer besloot er wat korter op te zitten. Dat was hard nodig, want het ‘vechtvoetbal’ had onherroepelijk tot rode kaarten geleid.

MVV 27 had een lange periode na het eerste fluitsignaal een licht overwicht dat tot meerdere kansen leidde. Zowel Jesper Baak als Michael Berrevoets zetten al snel Kethel Spaland-doelman Ruben Hortensius aan het werk. Vervolgens was het Bouke Schippers die op doel kopte, maar verdediger Justin Tromp wist via de lat een doelpunt te voorkomen. Ook nog binnen het kwartier tikte de fysiek sterkte MVV ’27-spits net naast na aangeven door Dennis Louter.

Halverwege de eerste helft werd het spel dus wat scherper en vielen er van beide kanten een paar fikse overtredingen, waarbij zomaar rood getrokken had kunnen worden. Daarnaast kwam Kethel Spaland ook meer dreigend voor het Maaslandse doel, echter zonder uitgespeelde kansen.

Na de thee loerde MVV ’27 wat meer op uitvallen en zo kon het gebeuren dat over de rechterzijde Jesper Baak in balbezit kwam. Na het tussenstation Bouke Schippers kwam de bal uit bij Dennis Louter die in de 52e minuut met links de 0-1 aantekende.

Verder moesten de Maaslanders zich voornamelijk richten op het verdedigen wat de ploeg van trainer Hakan Copur over het algemeen goed afging. MVV ’27-doelman Mark van Barneveldt moest echter nog wel redding brengen bij een kopbal van Oscar Oosterwijk uit een hoekschop van Arij van Bree. Een vrije trap van Chris Delgado David draaide vervolgens gevaarlijk dicht langs de rechterkruising.

Het viel MVV 27 voorin niet mee de bal vast te houden, maar in de 71e minuut ging dat prima. Weer Jesper Baak gaf de bal scherp voor en Huib van Barneveldt kon er net bij om af te ronden (0-2).

Kethel Spaland mocht de laatste serieuze kans bijschrijven. Daan Nesse mocht in vrije positie uithalen, maar Mark van Barneveldt liet zich deze middag niet passeren.

Al met al een welkome over winning dat MVV ’27 weer iets vaster in het linker rijtje houdt.

Geel aan Maaslandse kant was er voor Timo van Eijck en Jesper Baak.

De opstelling: Mark van Barneveldt, Harm Voogt, Michael Berrevoets, Jaco Buijnink, Bret Rhijnsburger, Jesper Baak, Timo van Eijck, Wijnand van der Schee (Thijs de Vast), Dennis Louter, Bouke Schippers (Loyd Rhijnsburger) en Huib van Barneveldt (Lourens van Rooijen).