Concordia VR1 – MVV ’27 VR1 (0-8)

We mochten weer een uitwedstrijd spelen om 15.05 uur. Het was weer even puzzelen in de gelederen van VR1. Door zieken, blessures ed. moesten we weer schuiven uit de andere teams om er een genoeg aantal op het veld te krijgen. Vooraf het strijdplan besproken om in ieder geval geen onderschatting te hebben. Al staan ze onderaan en hebben ze veel tegendoelpunten, het werd toen in de 1e wedstrijd wel een billenknijper waarbij ze van 4-0 naar 4-3 kwamen in 10 minuten. Het is een team uit de derde klasse waarbij wat speelsters gestopt waren dus toch attent wezen en vooral blijven. Ook de 5:85 regel besproken, als je 5 minuten de bal hebt als speelsters, speel hem dan in ieder geval naar de juiste kleur en zorg dat je de andere 85 minuten aanspeelbaar bent. Nou, dat hebben jullie vandaag laten zien, een galavoorstelling. Met Isabeau (roepnaam geen Isa maar Bo) en Bente uit Vr2 en Annie (Annabel) uit Vr4 met al een wedstrijd in de benen konden we de strijd aangaan.

We begonnen echt heel sterk want na de aftrap werd de druk meteen opgevoerd en bij de bal overname, direct Ger op Ro en de 0-1 is een feit. Jullie merkten zelf de eerste minuten dat de verdediging niet de beste was, dus massaal druk zetten werd direct afgesproken en na een schitterende aanvalletje werd het in de 7e minuut al 0-2, diepe bal op Annie direct door op Ger en pats boem. Ik hoefde mijn papiertje niet op te vouwen, na de aftrap weer direct erop en effe de bal eruit halen en via achterhoede opstomen naar middenveld, balletjes Ger op Ro en de 0-3 staat. Wat een luxe en dan was het tussen de doelpunten door ook nog eens heel leuk om naar te kijken. Jullie vonden elkaar blindelings met toch best veel strijd, want al laat de eindstand denken dat het een makkie was, nou het was gewoon van onze kant heel goed voetbal met toch een goede tegenstander die wel bleef voetballen en ook echt wilde strijden voor hun doelpunt. Er volgt dan een goed voetbalspel met inderdaad strijd op het veld en door willen douwen. Het resulteert in een tactisch spelletje met druk zetten als het moet en kan en hieruit komt ook weer een heerlijke goal, slecht uitverdedigen van hun en direct afstraffen door Ger, 0-4. Dan komt er een fase van positioneel lekker voetbal en elkaar vinden in het veld zonder te scoren en zonder wat weg te geven. Het wordt nu ook een spel van de 0 houden en dat doen we heerlijk en Ans onze goalie voelt dat ook en gaat werkelijk overal voor leggen, heerlijk. We rukken weer op naar hun goal en met een heerlijk steekpaasje van Ro op onze good old Coossie ligt de 0-5 erin. We blijven het vast houden tot de rust en dan volgt een carambole voor de goal van links naar rechts en niemand scoort en de bal blijft liggen in de 16, Keashia arresteert de bal en knalt hem in de touwen, 0-6 en rust.

Even bijpraten en vooral complimenten uitdelen, want deze luxe hebben we nog niet gehad, maar is gewoon verdient. In het begin van de competitie stonden we ver onder de streep en langzaam door harde arbeid met trainen klimmen we langzaam omhoog. In ons achterhoofd ook dat we nog geen wedstrijd gespeeld hebben met het eigen team, zie je toch dat iedereen die invalt bij ons zich goed aanpast aan ons gezamenlijke teamspel, shappoo. We beginnen weer scherp en sterk en Concordia heeft het strijdplan gewijzigd en het duurt even voor jullie dat door hebben maar pakken het wel op en gaan weer door in het tempo van de 1e helft. Conditioneel zakt Concordia erdoorheen en het valt mij op dat het bij jullie lijkt alsof er geen moeheid te zien is. Ik vind jullie conditioneel echt heel sterk en jullie verslappen niet. Een mooie aanval en bij aankomst in de 16 gaan we de bal brengen in plaats van de vrije dame zoeken, maar toch door doorzetten komt die bij Coossie op het sloffie en de 0-7 staat. Dan een moment om nooit te vergeten, overtreding op 35 meter, vrije trap Keashia de 16 in, Roma inlopen en bal verlengen op Ro, die hem over de keepster in de goal kopt (helaas net buitenspel), dit had echt het doelpunt van het seizoen geweest. Het blijft lekker voetballen en doordat Concordia toch, ook al is het maar 1 doelpunt wil maken, een leuk spel om te zien. Bij een omschakeling bij een aanval van hun komen we weer rondspelend bij hun 16. Een afvallende bal komt bij Bo voor der voeten en geeft hem aan Ro, die de 0-8 compleet maakt. Een goed en werkelijk heerlijk samenspel om te zien eindigt met de lampen al aan, einde wedstrijd.

Bedankt Bente, Bo en Annie voor het mee willen spelen bij ons en Bo het was jou debuut, dus perfect.

Moraal van deze wedstrijd: Het is toch wel lekker als bijna elke ingooi een corner is met Bente erbij. Verder mag ik hier niets meer over zeggen 😊.

Nu een weekje vrij, dan maar kijken bij Zuidland Vr1/2 onze volgende wedstrijd in de achtste finales van de Knvb beker op 24 februari. Hele spannende wedstrijd wordt dat mede omdat zij stijf bovenaan staan in hun competitie van de 4e klasse.

Nu fijn weekend en maandag weer lekker trainen.