Waar de Maaslanders in juni 2023 nog in de finale stonden van dit toernooi is men nu na één ronde uitgespeeld. SC Monster bleek een te sterke tegenstander en mag zich met een 2-0 zege nu opmaken voor de volgende ronde.

In het laatste kwartier van het duel mocht SC Monster tot tweemaal toe een penalty nemen. Doelman Jari Boon haalde in beide gevallen een doorgebroken speler neer, hiermee ongetwijfeld een persoonlijk record verbeterend.

Na lange tijd stond hij weer eens onder de lat bij de Maaslanders en de eerste pingel wist hij knap te redden.

Vanaf het eerste fluitsignaal hanteerden beide ploegen een meer dan behoorlijk tempo wat de wedstrijd zeker aantrekkelijk maakte. De eerste echte wapenfeiten kwamen op naam van MVV 27, maar zowel Dennis Louter als Bouke Schippers vonden keeper Willem Jan Broch op hun weg.

SC Monster was gedurende die eerste helft dreigend voor het doel van MVV 27, maar de Maaslandse defensie had er goed het oog in en gaf zelfs geen enkele kans weg.

Al snel na de thee werd dat wel anders. Tot tweemaal toe was Stan van den Bosch dicht bij ’n openingstreffer. In de 59e minuut was er echter geen houden meer aan toen Bryan Hogervorst recht voor het doel hard uithaalde (1-0). Het bleek voor MVV 27 het sein zich meer voorin te laten zien. Het zag er soms aardig uit, maar men creëerde geen mogelijkheden.

In de 75e minuut tikte doelman Jari Boon in de zestien Monsternaar Thijmen van de Arend aan en de bal verdween op de stip. De veroorzaker keerde vervolgens op fraaie wijze de kalktrap van Jurgen Warbout. Acht minuten later tikte de Maaslandse doelman ook Kyrill Slutski binnen de beruchte lijnen onderuit. Het slachtoffer vonniste zelf (2-0).

Met nog vijf minuten te gaan leek MVV 27 de eer te redden. Harm Voogt gaf de bal voor, Bouke Schippers bracht deze gecontroleerd voor zijn rechterbeen, maar zijn treffer werd wegens buitenspel geannuleerd.

MVV 27 kan zich nu weer volop richten op de competitie die over twee weken wordt hervat. Die dag gaat men op bezoek bij Kethel Spaland.

De opstelling: Jari Boon, Harm Voogt, Michael Berrevoets, Cas van der Hoeven (Bink van Zomeren), Bret Rhijnsburger, Timo van Eijck (Julian Tinbergen), Wijnand van der Schee, Jesper Baak (Cor Verboon), Dennis Louter, Huib van Barneveldt (Samuel de Haas) en Bouke Schippers.