Ons bereikte het bericht dat afgelopen vrijdag op 83-jarige leeftijd ons oud-lid Leen van der Ende is overleden.
Leen meldde zich ooit als nieuw lid in de zomer van 1959 aan bij MVV 27 en kwam toen te spelen in een elftal met onder meer Leen Buynink, Alex van Hemert en Cor de Vos.

In de jaren zeventig en tachtig tot het seizoen 1983-1984 voetbalde hij in een veteranenteam met onder andere Cor en Freek de Vos, Piet Broekman, Sjaak Franken, Daan van Hemert, Maarten Plooy en Henk Huiskes.
Nadat hij gestopt was met voetballen kreeg hij wat meer tijd om met zijn maten naar het eerste elftal te gaan kijken op de zaterdagmiddag en naar zijn favoriete club Feijenoord te gaan.
Rond de eeuwwisseling was Leen samen met Koos Vermeulen enkele jaren leider van het eerste elftal. Tevens zat hij in de onderhoudsploeg en hield zich bezig met de groenvoorziening en het snoeiwerk.

In 2022 is hij samen met zijn vrouw Susan weer terug gegaan naar Maasdijk om nog dichter bij zijn kinderen en kleinkinderen te zijn. Samen met Jaap van Woerden bleef hij wel uit en thuis de wedstrijden van het eerste elftal bezoeken.

In 2023 ging zijn gezondheid achteruit en als gevolg van een val brak hij een heup. In eerste instantie kwam terecht in de Bieslandhof in Delft en uiteindelijk in De Tweemaster in Maassluis. Mede door corona is hij daar uiteindelijk overleden

Wij wensen de familie en vrienden veel sterkte toe met dit verlies.

Download hieronder de rouwkaart.