De eerste wedstrijd na een zeer geslaagd trainingskamp in Spanje bracht ons de nummer 2 van de ranglijst, een voor ons vreemd elftal dat al 2 jaar achter elkaar kampioen was geworden, dus vergelijkbaar met ons derde elftal. 0ok een elftal dat over het algemeen bestond uit voornamelijk oud eerste elftal spelers en dat was te merken door hun manier van het bewerken van de scheids.

Van de 7 geplande wedstrijden in onze competitie gingen er maar 3 door en best begrijpelijk, want het was daar op veld 5 verdomd koud met een scherpe gure wind. Maar de wedstrijd op zich bracht toch enige warmte vooral de laatste 15 minuten. We begonnen zoals zo vaak niet scherp aan de wedstrijd en binnen 5 minuten keken we al tegen een achterstand aan, door best wel een grote fout, en daar maakte onze tegenstander gelijk gebruik van dus 1 – 0. En 1 minuut later had het al 2 – 0 kunnen staan maar gelukkig ging de bal via de binnenkant van de paal er niet in. Na een minuut of 15 kregen we weer wat kleur op onze wangen want we kregen via redelijk voetbal best wat kansjes en we kwamen zelfs op 1 – 1. De scheids gaf netjes voordeel aan ons en Cor ging alleen door en schoof de bal netjes achter de keeper. Een opsteker tegen een toch wel goed elftal waar we een beetje teveel respect voor hadden. De eerste helft bleef het 1 – 1 met voor mij toch het gevoel dat we het in de tweede helft ontzettend moeilijk zouden krijgen.

In het eerste half uur van de tweede helft werd mijn gevoel jammer genoeg een waarheid want we werden zeg maar een beetje zoek getikt. Zeker na het inbrengen van nummer 99 want die liet zien dat hij best wel aardig kon voetballen. Ik houd het kort wat betreft de 3 tegengoals in minuut 55 2 – 1 en 6 minuten later 3 – 1 en in minuut 75 werd het zelfs 4 – 1. Dan denk je een verloren zaak, maar dat liep even iets anders en zeker voor de talrijke Maaslandse supporters werd het een verdomd leuk kwartiertje. Eerst was het Joey die met een droge uithaal de 4 – 2 op het scorebord bracht en 5 minuten later werd Niels aangespeeld en met enorm veel hulp van de grabbelende keeper werd het 4 – 3 wat eigenlijk al een mooie prestatie was. Maar we roken bloed en 2 minuten voor tijd stoomde Jimmy op en zijn uitstekende assist op Samuel die de bal vakkundig in de loop mee nam en daarna ook de keeper wist te verslaan bracht euforie teweeg in het veld maar ook daarbuiten 4 – 4 na een dikke achterstand, ik kan alleen maar zeggen als je nergens meer op rekent kan een gelijkspel zoals dit heel erg mooi zijn m.a.w. klasse mannen.

Opstelling: Lars van Gastel (Yari van Dijk), Ronald Arkesteijn, Bram Scheffers, Jeroen Arkesteijn, Jimmy vd Hoeven, Jan de Baat, Job Taal (Alec de Koning), Wesley Lagrauw (Luuk Vreugdenhil), Joey van Hemert (Jay Degens), Cor Verboon (Niels Scheffers), Samuel de Haas.