De selectie van MVV-27 met staf was van zaterdag 13 tot dinsdag 16 januari op trainingskamp in Spanje.

Met 1 vrouw en 49 man, spelers en staf, vertrokken we met de bus vanaf het parkeerterrein van MVV-27 om 05.15 naar Rotterdam waar we om 8 uur de lucht in gingen. Na landing, met de bus naar het hotel Best Siroco waar we om 12.30 al aanvielen voor de voortreffelijke lunch. Stipt 14 uur stond de bus al weer klaar om de hele bups naar het voetbalveld te brengen waar ons 2e elftal het op moest nemen tegen Schoonhoven 2. De honneurs werden tijdens de wedstrijd waar genomen door Richard want de onze trainer Marco had ruzie gehad met een snicker en was naar de tandarts. De wedstrijd werd gewonnen door MVV 2 met 2 – 1 door doelpunten van Niels en Ricardo. Daarna was het eerste aan de beurt tegen vv Limmen een ploeg uit Noord Holland en deze pot werd verloren met 4 – 3, de doelpuntenmakers waren Timo en ik dacht Rick P maar dat weet ik niet helemaal zeker. Na het diner (wat ook weer super was) had iedereen vrij om de boel te gaan verkennen en dat werd met liefde gedaan.

Dag 2 stond in het teken van een ochtendwandeling en die was best lang want pas na 2,5 uur waren de boys weer terug om net op tijd te zijn voor de lunch, om daarna te vertrekken met de bus naar de padelbanen waar Tom en Richard de verdeling hadden gemaakt van wie tegen wie moest. Er werd geen competitie gehouden maar wel dik 2,5 uur fanatiek gespeeld en dan kan je toch wel zien dat zelfs redelijk goede voetballers niet het balgevoel hebben met een kleinere bal en een racket (he Dennis)! Op het laatst lieten Tom en Mark tegen Timo en Wijnand nog even zien hoe leuk en mooi het spel kan zijn het werd 7 – 6 maar voor wie, geen idee. Ook nu kreeg na het diner iedereen de gelegenheid om Benalmadena of Torremolinos onveilig te maken.

Op dag 3 werd in de ochtend een pittige training afgewerkt door de selectie op een heel mooi complex en ik kan u vertellen dat de meeste spelers na dik 2 uur op apegapen lagen (vooral Jay) maar alles werd gedaan wat er van hen gevraagd werd. De middag stond in het teken van souvenirtjes kopen voor het thuisfront en na het diner werd er een top quiz gehouden op het terras van het hotel, gemaakt door Jari en uitgevoerd met medewerking van Jay en Bret. Er waren 8 groepjes en na telling was de groep van Corne, Cas, Stan, Ruud en ondergetekende de winnaar met als prijs een heerlijke cocktail. Wat opviel was de algemene kennis van Cas die wist werkelijk alles. Ook nu kreeg iedereen na de quiz de vrijheid om nog een keer het nachtleven te bekijken, wat door sommigen werd gedaan, maar er waren er ook die lekker vroeg in hun mandje lagen.

Na voor sommigen een goede nachtrust (niet voor iedereen) vertrok de bus na een laatste ontbijt om 8.45 naar het vliegveld van Malaga en na aankomst in Rotterdam stond Nooteboom ons al op te wachten en zo waren we rond 15 uur weer terug in het mooie Maasland.

Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat er echte liefde is ontstaan tussen een Maaslander en een Spaanse schone met als vervolg veel app-contact, er is al vastgelegd dat we allemaal op de bruiloft mogen komen.          

We kunnen als vereniging terug kijken op een zeer geslaagd trainingsweekend met heel veel sportgebeuren maar ook veel gezelligheid en wat op viel was de saamhorigheid van de groep op zich. Dus kunnen we stellen dat dit zeker weer voor herhaling vatbaar is. Hierbij willen de spelers en de staf het bestuur bedanken dat we dit konden doen, en natuurlijk Marco super bedankt voor het spelen van spreekstal-meester en op zeker kunnen we Danielle bedanken voor het regelen van alles, in een woord het was geweldig. 

Sjaak Stougje.