Het team van trainer Hakan Copur mocht uiteindelijk verdiend de drie punten bijschrijven, maar wat hield men de Maaslandse supporters lang in spanning. Had men in de voorste linie vandaag wat scherper geweest dan had  er zeker een grotere overwinning in gezeten.
MVV ’27 had enkele dagen eerder in Zuid Spanje bij een prettige temperatuur van rond de twintig graden het trainingskamp afgerond en mocht nu in Naaldwijk rond het vriespunt de competitie hervatten.

Zoals dit seizoen gebruikelijk liet MVV ’27 de eerste minuten het initiatief over aan de tegenstander, maar was gevaarlijk bij de uitvallen. Zo zag na twee minuten Dennis Louter zijn schot na breed leggen van Wijnand van der Schee overvliegen. De bezoekers kwamen steeds beter in het spel en mochten na acht minuten al een voorsprong koesteren. Timo van Eijck bracht de bal in het doelgebied, waarna Wijnand van der Schee van dichtbij doelpuntte (0-1).

Naaldwijk kon er qua kansen niet veel tegenover stellen, al vloog tien minuten later een vrije trap van Jeroen Vogels ’n metertje naast het doel van Mark van Barneveldt. Nadat Bouke Schippers een schot van dichtbij geblokt zag worden was het voor even gedaan met de kansen, hoewel het spel van MVV ’27 dreigender bleef.

De topschutter van Naaldwijk, Danny Niel, kreeg op het half uur een uitstekende mogelijkheid, maar zag zijn kopbal over de verre kruising vliegen.

In het kwartier voor de theepauze kregen de Maaslanders genoeg momenten om de stand aantrekkelijker te maken. Zo was er een fraaie combinatie tussen Dennis Louter en Huib van Barneveldt door de Naaldwijkse defensie waarbij de laatste stuitte op de beste man aan de kant van de thuisclub, doelman Jeffrey Wubben.

Vervolgens werd de doorgebroken Dennis Louter in de 39e minuut net voor de zestien onderuit gehaald. Het slachtoffer zette zichzelf achter de bal, maar mikte vervolgens te hoog. Ook nog voor het rustsignaal kopte de mee opgekomen Jaco Buijnink de bal over het vijandige doel.

Direct na de wisseling van helften probeerde de thuisclub de schade te herstellen, maar kreeg binnen vijf minuten het deksel op de neus. Huib van Barneveldt profiteert van ’n missertje in de Naaldwijkse defensie, liep nog even door en knalde via de paal de 0-2 op het bord.

Zeven minuten later had MVV ’27 helemaal op rozen kunnen zitten. Weer werd de defensie van Naaldwijk uitgespeeld door een combinatie tussen Dennis Louter en Wijnand van der Schee. Eerstgenoemde laat een doeltreffende schot los waarna zijn collega de bal ’n laatste tikje wil geven. Dat had hij niet moeten doen, doelpunt afgekeurd wegens buitenspel! Dennis Louter krijgt in de 62e minuut weer een uitstekende kans, maar stuit weer eens op Jeffrey Wubben. Even later overkomt Bouke Schipper dat ook nog eens.

Zo liet men dus de gastheren in leven en zij konden dus blijven hopen op een wonder. Weer twee minuten later volgt de bittere pil voor MVV ’27. Floris Groot mag namens Naaldwijk hard en doeltreffend uithalen en laat dat niet na (1-2).

Met wat verse krachten erbij, Michael Berrevoets, Loyd Rhijnsburger en Lourens van Rooijen hoopte MVV ’27 de bal vervolgens vooral voorin te krijgen en daar te houden, zo ver mogelijk van het eigen doel af. Dat bracht succes, want recht voor het doel van de thuisclub zag Thijs de Vast kans de bal hard binnen te trappen (1-3). Met nog ’n kwartier te spelen ga je er dan voorzichtig vanuit dat die marge groot genoeg is om het duel succesvol uit te spelen.

Echter een hoekschop van Jordy van Calsteren werd door verdediger Mick Lievaart in de 85e minuut binnengekopt (2-3). Het spel bleef op en neer golven en zo is MVV ’27 vervolgens toch weer dicht bij een treffer wanneer Thijs de Vast de bal op de lat mikt na een voorzet van Loyd Rhijnsburger.

Het bleef nog twee minuten officiële tijd plus zo’n acht minuten blessuretijd billenknijpen, maar dan kan MVV ’27 opgelucht adem halen na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Herwin van der Maat.

Geel aan Maaslandse kant was er voor Dennis Louter en Cas van der Hoeven.

De opstelling: Mark van Barneveldt, Cas van der Hoeven, Thijs de Vast, Jaco Buijnink, Bret Rhijnsburger, Jesper Baak (Lourens van Rooijen), Timo van Eijck, Wijnand van der Schee (Michael Berrevoets), Dennis Louter, Bouke Schippers en Huib van Barneveldt (Loyd Rhijnsburger).