Allereerst namens het bestuur allemaal nog de beste wensen voor het nieuwe jaar.

Het nieuwejaar is nog maar net begonnen of het tweede gezellige samenzijn op de club ligt alweer achter ons.

Na de vrijwilligerslunch stond afgelopen zaterdagmiddag het MVV27 Peen en Uien toernooi op het programma. En dat vroeg met de keukenverbouwing en dus met het ontbreken van een keuken heel wat improvisatievermogen van onze barmedewerkers. Ter voorbereiding werden vele piepers gejast en op branders in kleedlokaal 12 verder bereid.

In de middag streden de senioren mannen op veld 3 om de eer. Op halve velden werden diversen onderlinge wedstrijden gespeeld. Dat de eer hoog in het vaandel staat bij al deze mannen bleek uit de fanatieke inzet. Hierdoor was het genieten langs de lijn met mooie combinaties maar ook met humor. Deze voetbalpotjes waren een reclame voor de voetbalsport en hoe wij het graag bij MVV ’27 zien, klasse mannen!

Terwijl de mannen streden, draaide de barmedewerkers ook weer op volle toeren. Al het eten stond in de bestuurskamer met warmhouders lekker te pruttelen. De tafels voor het lopend buffet werden klaargezet voor het uitserveren. Het is ongeveer 16.00 uur als de eerste spelers na de zware voetbalinspanning de kantine komen binnenlopen. En om weer wat op adem te komen wel gebruik moesten maken van de (zuurstof) bierpomp. Zo loopt de kantine vol en is het gelijk gezellig. Muziekje aan, napraten over de wedstrijden, de tegenstander nog even herinneren aan de benenpoort die hij moest ondergaan en tussendoor een slokje. Kees Kassels nam het woord en liet de strijders weten welk team, welke prijs in ontvangst mocht nemen. En uiteraard waren de prijzen die we het liefst zien, kannetjes. Hierna werd het lopend buffet geopend. En werd het smikkelen en smullen van de peen en uien stamppot met vlees. Dat de mannen het goed smaakte bleek wel dat het bij velen niet bij 1 bord bleef. Na het eten bleef het nog lang gezellig op de mooiste club, MVV ’27. Grote dank aan Manuala en Mike die de stamppot hadden bereid en onze Gerard die het vlees onder zijn hoede heeft genomen.

Voor de teams die niet mee konden doen aan het Peen en Uien toernooi, maar al weer vol voor de competitie gingen, was er ook een bordje stamppot. Net als de vele supporters die vanuit de kantine hun helden ondersteunden. Zo zie je maar weer dat deze club van en voor de mensen is. Volgende week draait voor bijna alle teams weer om de competitie. Zullen de koplopers ook in de koude wintermaanden hun vorm weten te behouden? En zijn er achtervolgers die juist vanwege de kou een ultieme poging doen om de koppositie te pakken? We hebben er met zijn allen weer zin in. Ik zie jullie graag weer op sportpark De Commandeur.