VDL VR1 – MVV ’27 VR1 (1 – 1)

Dat voelde voor de ene als lekker 1 punt en de andere had toch andere gedachten erbij. Als je de kansen bekijkt van onszelf, zeker de 2e helft dan zeg je het laatste. Vele schoten voorlangs, vele schoten gewoon goed, maar dan stond daar die geweldige keepster. Een keepster waarvan Vdl zelf ook zegt dat ze in de belangrijkste wedstrijden in de goal moet staan en de minder belangrijke wedstrijden doen ze het omstebeurt. Die pech hadden we dan ook nog eens, wel vereerd dat zij deze wedstrijden ook als heel belangrijk zien. Verder was het een heerlijke zonovergoten zomeravondvoetbal. Wetenswaardigheidje is toch wel dat we ook een dug-out vol hebben met vele speelsters die al dan niet geblesseerd op de bank zaten. We moeten het ook weer hebben van vele speelsters uit de andere teams van de grote meidenafdeling van MVV ’27. De beste man van het veld was overigens wel de scheids, heerlijk zoals die de wedstrijd aanvoelde, shappoo.

Vooraf met het tactiekbord de strategie bepaald. Vdl kennen we wel na al die jaren en het voelt ook echt als een Derby. Voor mij persoonlijk zijn er maar 4 wedstrijden heel belangrijk en dat zijn de potjes tegen Vdl en Excelsior M. Uiteraard zijn de andere wedstrijden ook belangrijk, maar dit heeft altijd wel wat. We zouden het blok op het middenveld vormen en de buitenspeelsters er snel uitstappen bij balbezit. Verder zou onze laatste dame het slot op de deur zijn als Jordan er langs zou komen bij Vdl. Uiteraard had Vdl ook hun huiswerk gedaan en ze hadden bedoeld of onbedoeld hun aanvoerdster Shirley op onze Roma gezet. Dit werd ook een leuk duel in de wedstrijd. We begonnen geconcentreerd en de hagelsneeuwbui net voor de wedstrijd deed geen goed aan het spel. De korrels van het kunstgras klonterden al snel onder de schoenen en bal was moeilijk onder controle te krijgen. Gelukkig hebben allebei de teams er last van. Er ontstaat een heerlijk gevecht met kansen over en weer. We komen een aantal keer voor hun keepster en zoals gezegd pakte ze alles of tikte ze de ballen er goed uit. Hun kansen werden ook vakkundig weg gewerkt door onze Ans. Het bleef dan ook 0-0 in de eerste helft en toch voelde ik een iets overwicht. Rust.

Eigenlijk niets gezegd in de pauze en wel wat wissels uitgevoerd, we hadden er nog 2 van de 4 over. Het zou lastig worden, maar we gaan ervoor. Direct er weer bovenop en jullie hadden zelf al aangegeven dat de lange ballen eigenlijk geen nut hadden. De achterhoede van hun is zo sterk met het centrale duo en de backs met Myrthe, dat het niet te doen was. Steekpasses of eroverheen ging steeds net niet. Toch krijgt Vdl een mooie aanval waarbij Jordan uithaalt op 20 meter en de bal in het kruisingkje verdwijnt. Is het dan over voor ons, nee hoor, de strijd die jullie daarna stuk voor stuk op het veld leggen is bijzonder om te zien. We blijven ervoor gaan en eindelijk in de 60e minuut. Een heerlijke aanval, schot op lat, komt terug in het veld, schot op lat komt terug bij keepster die hem over wil tikken, maar gelukkig voor ons tikt ze hem in de goal, 1-1. Er komt dan ook een fase van ongeloof. Een aantal aanvallen die net niet lukken, iets wat ons al een tijdje tegenzit. De ene na het andere schot, net voorlangs. Een aanval door de midden, 1 op 1 voor de keepster en ja ze tikt hem eruit. Vrije trap 25 meter, buitenkant kruising/paal. Dan komt Joyce die het doelpunt van heel der carrière had kunnen scoren. Ze krijgt de bal voor de 16, ze slalomt over de lijn zonder te struikelen (dat gebeurd normaal bij trainingen), passeert 2 speelsters en we hingen al in de lucht, maar helaas net naast of zat die keepster er weer aan met der vingertoppen. Als je deze kansjes optelt, dan inderdaad hadden we moeten winnen, maar ach het is niet anders achteraf. Vdl krijgt ook nog 2 grote kansen, die vakkundig verwerkt worden door Ans, zij tikte hem wel over gelukkig. De scheids heeft dan de fluit al een minuutje in de mond en we vragen dan ook maar om zijn adem er doorheen te blazen, laat het balletje rollen, het was goed zo.

Annie bedankt voor het mee willen spelen. Jenn, jij ook natuurlijk voor op het laatste moment beschikbaar zijn.

Moraal van de wedstrijd: Op de avondwedstrijden is het ons blijkbaar niet gegund.

Meiden nogmaals, ontzettend trots op jullie strijdlust. Jullie doen het toch maar en laten echt zien dat jullie er altijd staan.

Geblesseerden beterschap, donderdag lekker trainen en zaterdag weer een wedstrijd. Lekker hoor 2e week januari en dan 3 wedstrijden in 1 week en 18 mei klaar zijn als het lekker weer wordt. Knvb meidenvoetbal, jullie begrijpen het echt.