DVV ’09 – MVV ’27 VR1     Eindstand 2-2 (strafschoppen 3-4)

Bekerwedstrijd in Dirksland 10.30 uur uit, dat is Effies tijd. Om 9 uur vertrek vanuit Maasland naar het laatste Zuid-Holland eiland werd me verteld. Ik dacht dat het al Zeeland was. Voordeel was dat de terugreis hoedanook via de Mac zou gaan voor sommigen. Met eigenlijk allemaal kanjers vertrokken we. We hadden 2 meiden vanuit de nachtdienst na een uurtje slaap of helemaal niet geslapen (dat doen we onderweg wel) en 3 meiden uit Vr4, Luz, Annabel en Jennifer en we vertrokken naar het verre Dirksland. Wat een vriendelijke sportieve ploeg bleek na afloop van de wedstrijd en wat is voetbal toch leuk als je gelijkwaardig bent aan elkaar. Na afloop zei de coach en de meiden ook, jammer, normaal was dit een goede uitslag geweest 2-2, maar helaas door het gelijke spel moesten er penalty’s worden genomen.

We begonnen niet echt lekker en na 1 minuut was het al 1-0, zo, wakker zijn we nu in ieder geval. Daarna gingen we sterk spelen tegen deze 4-4-2 formatie en het bleek al snel dat ze goed konden voetballen. De driehoekjes vlogen ons om de oren, maar we moesten hier even op anticiperen en konden ons daarna goed meten. Het grasveld hielp ons niet echt en je kon wel merken dat hun het gras wel gewend waren. Je merkte bij hun balbezit dat hun middenveld heel snel aansloot en dat daar dan best wel de kans voor ons kwam om bij de omschakeling toe te slaan. Geduld en afwachten dus. Zo gezegd zo gedaan en in de 25e minuut werd een aanval van hun afgeslagen en bij de omschakeling stond de 1-1 op het bord door Keash (wie kent haar niet). We bleven direct de druk erop houden en ze moesten elkaar in hun dialect even coachen (dat verstaan wij echt niet) en toch hebben we de tweede afgeslagen aanval van hun en slaan we weer toe in de 28e minuut, Keashia geeft de bal af aan Robocop en de 1-2 is een feit. De wedstrijd kabbelt lekker door en eigenlijk komen we verder even niet meer in de problemen. De keepster van hun echter heeft nog een schitterende redding en zo gaan we de rust in.

Kleine peptalk en meiden, maak je niet druk, het worden geen strafschoppen. We gingen steeds beter voetballen en vonden elkaar toch lekker op het grasveld. Kansjes over en weer, maar toch in de 55e minuut komen zij goed door en maken via de vingertoppen van onze keepster 2-2, het zal toch niet. Het spel werd wat opener en toch krijgen we de ballen niet lekker onder controle, mede door de inmiddels toestand van het veld. De ballen stuiteren net de andere kant op naar wat je verwacht. Nog een heerlijke kans net over en eentje op de paal en dan is het toch echt laatste minuut en zullen we toch vanaf 11 meter ons moeten gaan plaatsen. Nog een kans voor hun maar de 2-2 blijft staan. Strafschoppen dus. Laten we nu afgelopen donderdag geoefend hebben op die zenuwslopende ballen. Het zouden in eerste instantie: Yo, Kashia, Robocop, Roma en Tess worden en als dat niet genoeg zou zijn dan de rest. We zullen het niet per schot vermelden, maar dat de laatste bal gehouden werd door Lisanne was voor ons genoeg om megahard te juichen en dooooor naar de laatste 16. Wat een vreugde en blijheid na het lastige begin van deze competitie met onze vele en langdurige blessures. Dat we dan in de beker door zijn, geeft toch een bekroning op jullie harde werken en 200% inzet elke week.

Deze week bedanken we Luz, Annabel en Jennifer voor het kunnen en willen invallen bij deze wedstrijd op een vreselijk tijdstip. Het was net een schoolreisje.

Moraal van deze wedstrijd: Lappen betekent lopen en wa joe kan kan k ok, betekent gewoon wat jij kan kan ik ook.

Rest me nog het bedanken van deze hele sportieve tegenstander voor deze wedstrijd en hun verder succes te wensen in de competitie.

Fijn weekend, maandagavond leuk zaalvoetbaltoernooi en dan genieten van de vakantie. Stay in shape, Fijne dagen en een Gelukkig en vooral Gezond 2024 alvast toegewenst en eigenlijk mis ik jullie nu al.

Josephine.