Op 13 oktober veranderde de wereld van Joost Dijkhuizen in één klap. De doktoren vertelden hem op deze dag dat er twee tumoren zijn gevonden bij zijn hersenen. Joost is inmiddels in behandeling voor deze kwaal, maar de kans op genezing is helaas nihil. 

De grootste tumor (grootte van een pingpongbal) werd vrij snel na de diagnose verwijderd uit het hoofd van Joost. Helaas is het verwijderen van de tweede tumor onmogelijk en deze is sindsdien gestaag door blijven groeien en heeft inmiddels de omvang van een tennisbal. Momenteel wordt Joost bestraald en is de hoop dat deze behandeling de groei van de tumor afremt. Volgende week zal de laatste bestraling van deze sessie plaatsvinden en dan zal een scan volgend jaar uit moeten wijzen of de bestraling sterker is dan de tumor. De hoop is dat de groei door de bestraling af wordt geremd, maar genezing is helaas uitgesloten.

Joost gaat met zijn gezin dus door een donkere en onzekere periode heen. Toch probeert hij van de kleine dingetjes te blijven genieten. Eén van die dingen zijn de jongens van ‘zijn’ JO19-1. “Ik vind het leuk om bij die jongens te gaan kijken en krijg daar ook weer energie van’, aldus Joost, die al dertien jaar als jeugdtrainer aan onze vereniging is verbonden. Nu hij een scootmobiel heeft gekregen, is Joost ook weer iets mobieler en wordt het voor hem iets gemakkelijker in de gelegenheid om sportpark de Commandeur te bezoeken.

Natuurlijk zijn wij als MVVV ’27 ook erg geschrokken van het nieuws rondom Joost zijn gezondheid. Wij wensen Joost en zijn gezin dan ook heel veel sterkte toe in de komende periode en hopen met hem op goed nieuws van de medici over het effect van de bestralingen.