MVV ’27 VR1 – Die Haghe VR1 (9 meiden) en Vr2 (8 meiden) Uitslag 2-5 (2-1)

Laat ik eerst zeggen dat ik heel goed tegen me verlies kan en dat ik elke tegenstander die wint en dus ook Die Haghe de punten gun als ze winnen. Ik besef ook dat we daar nog heen moeten, dus daar gaat het niet om. Ook zij volgen de regels die ooit door de Knvb zijn gesteld en dat die het meidenvoetbal niet begrijpen, daarom gaat het eigenlijk mis. Mensen die mij kennen weten dat ik elke tegenstander helemaal uitzoek en ook vaak nog wedstrijden ga kijken van hun. Ook check ik de namen van in welke teams ze spelen. Nu het verslag. Die Haghe heeft een VR1 team in de 3eklasse en staan daar verdienstelijk 3e. Hun VR2 zit bij ons in de 4e klasse en draait lekker bovenin mee. Als je dan tegen VR2 moet van hun dan verwacht je ook een eerlijke strijd tegen dat team. Als ze dan komen met 9 meiden uit hun VR1 en 8 uit hun VR2 dan weet je eigenlijk al dat het niets wordt. Dat zij dat doen, ja dat mag. Het is alleen dan voor ons als teams uit de 4e klasse niet te doen, want dat verschil is best heel groot. Ik begrijp ook zulke teams niet, dat ze dat als eigen elftal willen. Er zijn dan dus meiden uit VR2 die hun voetbalplek die zaterdag opofferen voor meiden uit VR1. Daar komt bij dat hun VR1 vrij was tot 3 februari, maar ga dan oefenwedstrijden spelen. Nogmaals het begint bij de regels die de KNVB stelt, het mag gewoon. Ik zeg dan ook tegen de KNVB, stel je regels bij en geef het een maximum aan van bijvoorbeeld 3 en niet maximaal een heel team. Het is hetzelfde als onze VR2 en VR4 (5eklasse) vraagt op een vrije zaterdag van ons om voor hun de wedstrijd te spelen, dat accepteer je toch niet als speelster van dat team en zeg je de volgende keer, je kijkt maar. Nogmaals dit was mijn frustratie en verder succes met jullie punten.

Meiden vooraf jullie verteld van hetgeen wat hierboven staat en aangegeven dat we toch onze Maaslandse huid heel duur gaan verkopen. Een soort van aanvalsplan gemaakt tegen deze 3e klasser en zo het veld in met de heerlijke regen en straffe wind, volle bak erop. Minuut 1 en direct een vreselijke goede aanval en de 1-0 zit erin, het kan maar gebeurd zijn, Keashia knalt hem heerlijk erin. Je zag hun denken, wat gebeurd er hier op veld 4. Volle bak doordrukken en zullen we voor een sensatie gaan zorgen (overigens had ik dan ook dit alles vermeld), Kaar krijgt de bal en in de 5e minuut staat het 2-0. Man, man wat gaat dit worden. We blijven echt strijden om elke meter en er ontstaat gewoon een hele opgaande strijd, waarbij we niets onderdoen voor hun. Wat een trots op die meiden van ons in dit barre weer en deze barre tegenstander. We krijgen zelfs nog een uitgespeelde aanval en de bal op de paal en zelfs daarna nog een heerlijke uitgespeelde kans, dus als…….. Dan is het zover en gaat hun individuele kracht naar boven komen, de linksbuiten omspeeld 3 meiden van ons en de 2-1 is een feit. Overigens gingen ze toen wel vervelend doen met opmerkingen naar de goed leidende scheids in onze ogen en waarschijnlijk waren ze ietwat gefrustreerd door de kracht waarmee wij voetbalden. Rust.

Ja, wat zeg je in de rust waarbij er helaas bij ons van de 4 wissels er al 2 afvallen. Meiden, blijf erin geloven en ga er voor. In je achterhoofd denk je, oh het zal toch niet en eigenlijk weet je wel beter. Je hoopt dat de 2-2 lang wegblijft en dat ze dan op elkaar gaan vitten, maar nee hoor, het wordt al snel 2-2. Je merkt het klasse verschil heel snel op en we hebben ook al snel geen wissels meer, dus het wordt op pure kracht en doorzettingsvermogen uitspelen. We krijgen nog een schitterende aanval van Keash met een heerlijke bal op Ger en die schiet hem op de lat en de bal stuitert voor de lijn terug het veld in, jammer. Toch blijven jullie strijden en gaan, ook na de 2-3 en 2-4 en 2-5. Als er dan vanuit hun verdediging wordt geroepen, 10, 10, 10 dan denk ik bij mezelf ja, haast 10 meiden uit jullie Vr1, zo zielig. Ach de scheids fluit af en ik denk maar 1 ding. TROTS, TROTS en TROTS op die Maaslandse meiden, die gewoon laten zien dat ze echt lekker kunnen voetballen. Normaal ook nooit een foto als we verliezen, maar nu hebben jullie voor ons wel gewonnen, KANJERS.

Moraal van deze wedstrijd: Kijk straks in de spiegel en wees trots op jezelf (want wij waren het zeker).

Fijn weekend en tot maandag. Op naar zaterdag voor de beker, kijken of we een ronde verder kunnen komen.

Josephine (de ouwe).