Westlandia VR1 – MVV ’27 VR1 (1 – 3)

Je hoopt soms wel eens op een afkeuring, zo ook vandaag, maar het telefoontje bleef uit, dus we moesten. Wat is het dan toch met tegenstanders tegen ons. Wekenlang zijn sommige spelbepalende speelsters er niet bij en tegen ons zijn ze compleet om tegen ons te strijden. Zo ook vandaag, ze waren volledig compleet. Mijn meiden zagen het formulier van hun en het geroezemoes ging al door de kleedkamer, oh, oh, Gina is erbij. Bepaald dan 1 meid het hele verloop van de tegenstander. Ja, bij sommige teams wel en vandaag was dat toch ook wel weer zo. De strijd en het aansturen wat zij doet is zeker bepalend. Vooraf toch het plan besproken en we hopen dan maar weer dat het binnen de lijnen lukt. Nou, het blok op het middenveld met ondersteuning van eentje uit de voorhoede lukte goed, al was het wel megazwaar om het vol te houden. Ook zou Charel na 7 weken blessureleed weer 20 minuutjes mogen maken (het werden 22 minuutjes, want ja je moet wel een dood spelmoment hebben 😊).

MVV ’27 VR1

We begonnen best sterk zoals altijd, al kon de bal niet lekker rond gespeeld worden door het zware veld waar voor ons ook al een wedstrijd was geweest, want de putten en pollen waren al aardig gemaakt. We kregen ze aardig op hun eigen helft vast staan en wederom zijn de kansen er. Het afmaken lukt helaas weer niet om jullie te belonen voor het harde werken. Tussendoor wat hagelbuien en met die straffe wind werd het er niet warmer door. Leuke aanvallen met omschakeling van links naar rechts en dan met mooie steekpasses voor de goal komen, prima, alleen niet de beloning. Het ene na het andere buitenspel wordt afgefloten, maar het moet een keer lukken.  Dan is het de 22e minuut, Keashia wordt vrij gespeeld en scoort beheerst, 0-1. De ban is gebroken en in de 24e minuut krijgt onze good “old” Coos de bal en schiet met (nu wel) binnenkantje de bal netjes over de keepster, 0-2. Ze lijken erdoorheen te zitten en in de 28e minuut wordt Tess vrijgespeeld, omzeilt de keepster en de 0-3 staat erop. Tess huppelt met haar bekende juichloopje terug naar de meiden. Hierna volgen nog wat kansen om de genadeklap te geven, alleen lukt dat niet. Toch gaan we met een goed gevoel de rust in.

Aangegeven om niet teveel te wisselen en even de rust op de posities te houden. Zaak was om snel de 0-4 te maken en zo het slot op de deur te houden. Het loopt altijd anders als gedacht, want na 37 corners kregen we hem er niet in. We gaan toch wisselen en proberen vooral het blok op het middenveld sterk te houden. Op dit loodzware veld werden bij beide partijen de overtredingen wat feller en moest eraf en toe even opgetreden worden. Toch was over heel de wedstrijd gezien alles heel sportief (toch Mil, je kan gelukkig hoog springen). Westlandia wordt wat sterker en krijgen wat kansjes voor onze goal, met een uitspatting op de lat. Toch komt er dan een aanval voor hun over links en de voorzet wordt eerst nog weggewerkt door ons, maar helaas de bal gaat zo snel heen en weer, dat de 1-3 een feit is. Nu scherp blijven en dat extraatje geven meiden, want bij 2-3 gaan we billen knijpen. We blijven sterk staan en ondanks het doorschuiven van een extra dame bij hun konden we de stand zo houden en met een 1-3 eindstand nemen we de 3 punten mee naar het Movemberfeest.

Fenne en Floor(tje) ontzettend bedankt voor het mee willen spelen bij ons.

Moraal: Waar sommige teams 1 of 2 spelbepalende speelsters hebben, zijn jullie als team spelbepalend!!!!!

Meiden, lekker Movemberfeest gehad, goed uitbrakken vandaag en tot maandag.