Ondanks dat de meeste van het team gisteren bij Movemberfest waren geweest, zag iedereen er nog redelijk fit uit op een paar ogen na.

Dat we aan het begin van de wedstrijd nog niet helemaal wakker waren was direct te zien. We begonnen wat lankmoedig, terwijl onze tegenstander fel en strijdlustig begon. Ze speelden veel de lange bal op de watervlugge buitenspelers. Na 3 minuten was het al raak en keken we tegen een 1-0 achterstand aan. De tegenstander zakte veel in en kreeg vanuit de omschakeling veel kansen, dat er nog geen 2-0 op het scorebord stond was wel een wonder. Want in minuut 31 krijgt de tegenstander een terechte pingel, deze werd door Lars goed gepakt. Ook al schoot de spits hem slap in de hoek. Dat de spits niet helemaal in de wedstrijd zat was in ons voordeel, want hij kreeg het 6 minuten later voor elkaar om voor open goal op de paal te schieten.
Voor ons waren er de eerste helft geen kansen, er was nog weinig beleving om te winnen. En de tegenstander was de 1e helft de betere partij, maar ze verzuimden om te scoren.

Na een lekker theetje in de kleedkamer, wat volgens Jeroen ook wel een beetje op een paardenstal leek gingen we de tweede helft in. Er waren 2 wissels om wat te veranderen in het veld. Alleen werd Alec al na 1 minuut spelen weer gewisseld en Julian na zo’n 20 minuten dus dat was van korte duur. Maar gelukkig hadden we nog 2 wissels die erin konden.

De tegenstander ging verder waar het gebleven was en dat was het missen van kansen, zo hielden ze ons nog inleven. De tweede helft werd er beduidend beter gevoetbald door MVV en kwamen er ook kansen. Wat in minuut 58 ook tot de 1-1 leidt, een ingooi van Jeroen op Max die hem goed opendraait en de 16 in dribbelt en die hem laag voorgeeft op Luuk die hem zo in het lege goal kan schuiven. Iets met als de tegenstander niet scoort dan gebeurd het wel aan de andere kant.
Maar nog geen 2 minuten later maakt de in de 1e helft goed leidende scheids een fout door een vrije trap te geven aan de tegenstander, wat geen vrije trap was. In eerste instantie wordt de bal in de muur geschoten, maar vanuit de rebound schiet de tegenstander de bal snoeihard achter Lars. Ik denk dat Lars de bal alleen maar langs zag vliegen. Zo was het in minuut 60 2-1 voor de tegenstander.

In minuut 80 ging Bram naar spits om daar oorlog te maken. Dit resulteerden 3 minuten later gelijk in een grote kans. Na een voorzet van Jeroen kon Bram de bal net niet goed verwerken en kwam de bal bij de keeper. Wij hadden de kansen en het bleef spannend.
Toch wordt het in minuut 95 2-2 door Bram. Door een goede lange bal van Samuel, waar Bram de bal laat stuiten en hem snoeihard met links in de dak van het goal schiet.

Waar je denkt dat de scheids na de 2-2 gelijk affluit, laat hij nog zo’n 7 minuten doorspelen, maar gelukkig blijft het 2-2. MVV was de 2de helft zeker de betere partij, maar we mogen blij zijn met een punt door de vele kansen van de tegenstander.

Dit verslag is geschreven door Michael van Vliet i.v.m afwezigheid van de vaste reporter.

Opstelling: Lars van Gastel, Tim v Rijthoven (Julian Tinbergen), (Jay Degens), Bram Scheffers, Jimmy vd Hoeven, Bret Rhijnsburger, Jan de Baat, Luuk Vreugdenhil, Samuel de Haas, Wesley Lagrauw, Max de Vetten, Thom de Koning (Alec de Koning), (Jeroen Arkesteijn)