Tegen laagvlieger Rozenburg is MVV ’27 er niet in geslaagd de reeks van opeenvolgende competitiezeges te verlengen tot zes. Ondanks een surplus aan voetballend vermogen en een duidelijk veldoverwicht ontbrak het MVV ’27 aan handelingssnelheid en vooral nauwkeurigheid om de zege binnen te halen. Zo vierde Rozenburg na 90 minuten het 5ecompetitiepunt en treurde MVV ’27 om het verlies van twee punten in de strijd om de kopposities.

Jesper Baak

Al direct na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Verbij werden de contouren van deze wedstrijd duidelijk. Zoals viel te verwachten bij een wedstrijd tegen de nummer twee van de ranglijst hield nummer laatst Rozenburg veel mensen achter de bal en had het als eerste prioriteit de gelederen gesloten te houden. MVV ’27 had hierdoor veelvuldig de bal, maar ging daar vaak te slordig mee om en deed dit ook nog in een te laag tempo.
In de 10e minuut dwong Wijnand van der Schee keeper Benny van der Meer tot een eerste redding met een knap schot. De eerste helft kabbelde daarna voort met hier en daar wel wat kansjes voor MVV’27, maar echt gevaarlijk werd het nooit.

In minuut 35 lukte het MVV ’27 toch een bres in de Rozenburgse verdediging te slaan. Dennis Louter zette vanaf de linkerflank voor, Bouke Schippers controleerde en lobde de bal in de 16-meter naar Jesper Baak die fraai diagonaal raakschoot (0-1). Nog voor de thee had MVV ’27 een flink voorschot kunnen nemen op de overwinning. Laurens Rooijen combineerde zich knap het strafschopgebied in, maar wilde te opzichtig de bal breed leggen op de meegelopen Wijnand van der Schee. Keeper Van der Meer doorzag het en kon zo tijdig kon ingrijpen.

Rozenburg kon daar in de eerste helft hoegenaamd niets tegenoverstellen. Spits Nick de Bil ontsnapte eenmaal aan de buitenspelval, maar verder dan een slap rollertje naast het doel van Mark van Barneveldt kwam hij niet.

In de tweede helft werd al snel duidelijk dat Rozenburg uit een ander vaatje ging tappen. Het spel van de gastheren werd niet per se beter, maar de mouwen werden opgestroopt en veel vaker werd direct de diepte gezocht. Al in de eerste minuut na rust gaf linksbuiten Desly de Vliegh een signaal af door de bal van zo’n 20 meter net over de kruising te schieten.
Het spel golfde vervolgens veelvuldig op en neer. Omdat MVV ’27 voetballend nu eenmaal beter was, had het met iets meer vernuft ook in deze fase de voorsprong kunnen verdubbelen en zo de moraal voor Rozenburg kunnen knakken.

Dit gebeurde niet en na een fikse regenbui werd voetballen in de loop van de tweede helft almaar moeilijker op het gladde veld. Rozenburg maakte hier dankbaar gebruik van door er steeds meer een vechtwedstrijd van te maken. Voor MVV’27 leidde het, samen met het vaak wat late (maar over het algemeen wel terechte fluiten van de scheidsrechter), vooral tot de nodige frustratie.

In de 70e minuut kreeg MVV ’27 het deksel op de neus. De net ingevallen Ronald Arkesteijn kreeg de bal niet onder controle en liet hem zich ontfutselen door spits Nick de Bil. Die kon opstomen en krulde de bal buiten het bereik van Mark van Barneveldt in de verre hoek (1-1).

MVV’27 had nog tijd om de schade te repareren en centrale verdediger Michael Berrevoets schoof wat vaker door om iets te forceren. Tot twee keer toe stuurde hij met heerlijke steekpasses eerst Dennis Louter en later de ingevallen Loyd Rhijnsburger diep het strafschopgebied in. Zij slaagden er met hun breedtepasses echter niet in een ploeggenoot bereiken.

Met nog vijf minuten op de klok had scheidsrechter Verbij nog voor een reddingsboei kunnen zorgen als hij de bal na een overduidelijke handsbal van Rozenburg op stip had gelegd. Omdat dit niet gebeurde en keeper Van der Meer in de 90e minuut nog net de vingertoppen tegen een schot van Loyd Rhijnsburger kreeg, bleef het bij 1-1.

Geel was er voor de MVV’ers Michael Berrevoets en Wijnand van der Schee.

De opstelling: Mark van Barneveldt, Harm Voogt (Ronald Arkesteijn), Michael Berrevoets, Melvin Brandwijk, Jaco Buijnink, Jesper Baak (Cas van der Hoeven), Timo van Eijck, Wijnand van der Schee, Lourens van Rooijen (Loyd Rhijnsburger), Bouke Schippers en Dennis Louter.