MVV ’27 VR1 – Excelsior M VR1  (1-1)

Vooraf teken je voor een uitslag als deze tegen de nummer 2 uit de poule. Toch lang gewacht met verslag maken. Aan de ene kant eerst lezen wat zij schrijven en aan de andere kant gewoon nog de klap in je gezicht die je krijgt als er 7 minuten blessuretijd is dan kan je ook denken, fluit na 5 minuten af dat was andersom denk ik (aanname) wel gebeurd en dan heb je gewoon 3 punten, wel of niet verdiend. Aan de andere kant geeft het ook de professionaliteit aan van het geheel, gewoon netto tijd spelen. Over 90 minuten was het misschien wel een terechte uitslag, maar toch. Het had voor jullie zo een bekroning geweest op jullie 200% inzet en concentratie deze pot voetbal. In de kleedkamer aangegeven dat dit een wedstrijd zou zijn op zichzelf, Exc.M en VDL zijn de wedstrijden waar je iets langer mee bezig bent in de voorbereiding. Deze tegenstanders werken altijd als een rode lap op de stier, waarbij wij uiteraard de stier zijn. Twee keer geprobeerd een wedstrijd te bekijken van hun echter de tegenstander zei steeds te laat af en daar wordt vanuit de Knvb ook niets aangedaan. Ach, verder weet ik eigenlijk alles over hen, na al haast de laatste 9 jaar tegen hen te spelen. Ik begrijp ook niet dat andere teams dat nu nog niet weten. Het is bij hen echt Tess ( 1 van de beste spelbepaalsters uit de regio met een uitstekend speloverzicht) uitschakelen en heel kort erop. Uiteraard lopen er dan nog 9 rond, maar de angel is er echt wel uit dan. Gelukkig hadden wij onze nieuwe Roma als mid-mid gezet en deze duels waren echt geweldig om te zien.

We begonnen echt geconcentreerd en hadden afgesproken dat waar ze ook zou lopen er moest er meteen eentje bovenop. Het geluk was dit keer dat ze mid-mid bleef lopen dus voor ons geen geschuif. Achteraf schoof ze 1 keer door in de 97e minuut en het was raak, maar goed dat wisten we toen nog niet. We zouden de andere 9 ook niet vergeten en zouden als blok moeten spelen, altijd eentje erop en dat gat opvullen door een ander. Nou die taken hebben jullie echt voor 200% uitgevoerd, wat een genot om naar te kijken. Heerlijk voetbal van beide kanten, maar uiteraard van onze kant gewoon beter. Tussen de beide 16’s werd een goede partij voetbal neergelegd, met kansjes over en weer. Direct in den beginne alweer een kruisingkje die erop getikt werd, een dejavu. Jullie blijven gaan voor elke bal, er wordt druk gezet met zijn allen en op het veld ontspon zich ook gewoon nog een duel tussen Tes en onze Roma. Heerlijk om te zien, trekwerk, duwwerk, plaagstootjes en kleine overtredingkjes. We gaan toch na verschillende aanvalletjes en een bal van de lijn bij ons met een brilstand rusten.

Aangegeven in de rust om vooral geconcentreerd te blijven, om als team te blijven voetballen en vooral de taken te blijven uitvoeren. De duels werden wat feller, maar wel fair, een beetje zeiken op elkaar hoort erbij. Dan een schitterende aanval vanaf rechts naar de linker kant en onze Tessa wordt hardhandig neergelegd in de 16, strafschop terecht. Wie eist de bal op, ik niet in ieder geval en 1 blij gezicht kijkt mij aan met de vraag mag ik? Ik wacht even af wat onze spitst doet en die geeft hem netjes af aan Yootje. Ze legt hem neer, camera’s in de aanslag en doelpunt, 1-0 heerlijk, daar kan Gimenez een puntje aan zuigen. Jullie blijven met volledige concentratie elkaar coachen en de klok tikt door. Gevaarlijke corners worden teniet gedaan, aanvallen worden vakkundig gekeerd door onze Ans in de goal en het blijft mega spannend. We wisselen nog wat om toch wat tijd te winnen, gewoon omdat het moet. De lamme wordt door de kreupele gewisseld en we gaan maar door. Weer een mooie aanval over de hele en we gaan ervoor, makkelijk, hebbie nog, je bent er, je hebt ze. Echt voor elke bal wordt gelopen, maar wel met een doel. Aanval over links met een leuke steekpas en Ger gaat onderuit, btje dizzy maar doorwillen, helaas bloedneus, moet wisselen, wie? dan maar weer een geblesseerde. Ik de Ehbo tas in, potverdomme eerste vak tampons (ken ook), gelukkig tweede vak watten, hoppa dot in der neus en snel weer terug wisselen. Scheids hoelang nog, mijn klokkie stond op 92. Nog 5 minuten, he, hoe dan. Nog steeds 1-0, fluit toch af scheids, die 2 minuten minder heeft niemand door. Helaas, de zuivere speeltijd wordt gehanteerd, ik loop al een hele sleuf langs de lijn en hoor achter me zeggen, Josephine let op, ze schuift door. Voordat in het in de gaten had, krijgt ze bal 1 keer goed, draait open, omspeelt en schiet en het moment dat ze schiet weet je het wordt 1-1 en inderdaad aan de grond genageld staan en niets meer kunnen zeggen. We zijn down en ze krijgen er haast de 2e er ook nog in. Waar blijft die prrrrrtt en gelukkig nu wel. Einde wedstrijd.

Moraal van deze wedstrijd: Ook als coach weer veel geleerd van focus houden tot de laatste seconde.

Ben wel benieuwd naar hun verslag, hoe zij deze wedstrijd beleefd hebben, we gaan het lezen.

Meiden echt een geweldige wedstrijd die jullie gespeeld hebben, al voelt het bij jullie waarschijnlijk niet zo. Jullie hebben niet de beloning gehad die jullie verdiend hadden, fijn weekend, tot maandag.

Josephine.