Op een regenachtig Sportpark De Commandeur heeft MVV 27 het iets hoger geklasseerde Rhoon getrakteerd op een 4-2 nederlaag. Na een meer dan stroef begin van deze competitie pakten de Maaslanders negen punten uit de laatste drie duels. Vandaag hadden de gastheren een ogenschijnlijk onoverbrugbare marge te pakken van vier doelpunten en die had men uiteindelijk toch ook hard nodig, want de bezoekers gaven niet op en vochten zich terug naar twee doelpunten verschil.

De eerste helft was zonder meer aantrekkelijk te noemen, twee ploegen die met verzorgd spel en in een behoorlijk tempo naar mogelijkheden zochten. De eerste de beste kans van MVV 27 was direct goud waard. Dennis Louter nam een hoekschop in de 7e minuut en de inkomende Bouke Schippers zette er succesvol zijn hoofd tegen (1-0). Enkele minuten later mocht Timo van Eijck uithalen, maar vond Rhoon-keeper Rick Bonninga op zijn weg.

Daar het spel op en neer ging, kregen ook de bezoekers hun kansen. Thomas de Boer haalde uit en doelman Mark van Barneveldt kon met moeite redding brengen. De Maaslandse doelman wilde zich even later mengen in een duel rond de zestienmeterlijn en had het geluk dat Ricardo Merrelaar even de bal net over het MVV 27-doel kopte.

Dat alles kwam de aantrekkelijkheid van het duel zeker ten goede. De prima leidende scheidsrechter Johnny van Slooten liet veel toe en daar moesten de spelers soms wel even aan wennen.

De voorsprong van de thuisclub werd in de 34e minuut vergroot. Wijnand van der Schee speelde Dennis Louter aan die eerst met de nodige tegenstanders moest afrekenen en vervolgens in de korte hoek binnen trapte (2-0).

Op slag van rust kwam MVV 27 goed weg. Een schot van Ricardo Merrelaar werd door de verre paal gestopt en bij de rebound van Thomas den Boer kon Mark van Barneveldt redden.

Na de wisseling van helften ging het aantrekkelijke potje gewoon verder. Beide ploegen kwamen weer eens in de beurt van het vijandige doel, maar wisten de stand nog niet te veranderen. Daarvoor moest gewacht worden tot de 63e minuut. Bouke Schippers ging een duel aan met zijn tegenstander, Rhoon dacht aan een overtreding, maar de leidsman daarentegen liet doorgaan. De bal belandde bij Wijnand van der Schee die met links hard en zuiver uithaalde (3-0).

De net ingevallen Loyd Rhijnsburger ontving van achteren uit een pass van Michael Berrevoets en mocht zich  binnen vijf minuten al laten feliciteren (4-0). De strijd leek hiermee logischerwijs gestreden. De bezoekers speelde al een tijdje een redelijk voorspelbaar potje en pompten de bal continue in de Maaslandse zestien, iets wat normaliter vrij eenvoudig te verdedigen is.

Toch had Rhoon er succes mee, want met nog zo’n tien minuten te spelen kopte aanvoerder Stanley Husen de aansluitingstreffer binnen (4-1). Meer hoge ballen kwamen terecht in de Maaslandse zestien en in de 85e minuut trapte Ricardo Merrelaar bal uiterst subtiel in de rechterkruising (4-2).

MVV 27 kreeg het er toch een beetje benauwd van, het zou toch niet fout gaan? De weer eens mee opgekomen Stanley Husen trapte met nog twee minuten te gaan de bal na een snelle aanval binnen, maar werd betrapt op buitenspel.

De laatste kans van de wedstrijd was voor Loyd Rhijnsburger die ’n metertje naast de paal mikte. MVV 27 kon zich vervolgens opmaken voor ’n klein feestje.

Geel aan Maaslandse kant was er voor Jesper Baak.

De opstelling: Mark van Barneveldt, Harm Voogt, Michael Berrevoets, Thijs de Vast, Jaco Buijnink, Jesper Baak (Melvin Brandwijk), Timo van Eijck, Wijnand van der Schee, Lourens van Rooijen (Samuel de Haas), Bouke Schippers (Loyd Rhijnsburger) en Dennis Louter (Bret Rhijnsburger).