In Vlaardingen zagen de vele toeschouwers een wedstrijd met twee absoluut verschillende helften. In het eerste bedrijf was het bij beide partijen een kwestie van vooral maar veilig handelen en lag het tempo laag. Je wilt dan ook de eerste wedstrijd in het seizoen absoluut niet verliezen en dat is begrijpelijk.

De tweede helft ging het tempo iets omhoog en vierden uiteindelijk de emoties hoogtij. De scheidsrechter floot zeker niet de beste wedstrijd in zijn carriere en liet soms pittige overtredingen onbestraft. CWO kon zich na afloop in ieder geval nog troosten met het feit dat de eerste drie punten binnen zijn.

De wedstrijd werd van beiden kanten dus opgestart met een supervoorzichtige opbouw in een laag tempo. De thuisclub was dan weliswaar wat meer in de aanval, maar de Maaslanders creëerden de eerste kansen. Zo mikte de mee opgekomen Wijnand van der Schee de bal net naast het Vlaardingse doel. Na ruim ’n kwartier speelde Dennis Louter scherp in op Huib van Barneveldt die kon uithalen, maar doelman Tom van der Spek redde goed.

De thuisploeg moest het qua kansen hebben van Sharlton Sambo die driemaal in stelling werd gebracht en MVV ’27-doelman Jari Boon moest daarbij enkele keren redden.

De leidsman hield het spel kort wat qua fysieke inzet van de spelers niet echt nodig was. Dat zou in het tweede bedrijf wel anders worden.

Op de voorzet van de direct na de rust ingevallen Lourens van Rooijen zocht Jesper Baak het doel te hoog in de 48e minuut. Drie minuten later kopte Sharlton Sambo namens CWO de bal binnen na een voorzet van Adnan Bajic (1-0). Wellicht had de wedstrijd deze treffer hard nodig, want het tempo ging aanzienlijk omhoog en het spel werd daarmee ook wat aantrekkelijker.

In de 67e minuut had zomaar de 1-1 op het bord kunnen staan. De in de diepte weggestuurde Huib van Barneveldt schoot van zo’n vijfentwintig meter succesvol op doel, maar werd tijdens zijn trap hard geraakt door uitkomende keeper Tom van der Spek. Nog voor de bal over de doellijn rolde had de scheidsrechter afgefloten, kennelijk geschrokken van de forse overtreding. Had hij één seconde gewacht, dan had hij de treffer niet kunnen terugdraaien. De Vlaardingse grensrechter had ook al niet gevlagd, dus MVV ’27 ging flink over de rooie na de annulering van de treffer. Na zo’n negen minuten van hoge emoties werd hervat met de wegzending van de Vlaardingse doelman en een vrije trap voor MVV ’27 die verder niets opleverde.

In de 77e minuut kwam die gelijkmaker er alsnog. Loyd Rhijnsburger ging goed door over de linkerkant en gaf scherp voor op Cas van der Hoeven die van dichtbij binnentrapte (1-1).

Twee minuten later namen de Vlaardingers toch weer een voorsprong. Adnan Bajic nam een indraaiende corner en Jari Boon gaf aan deze te zullen plukken. Echter, hij beleefde de nachtmerrie van iedere keeper en liet de bal door de vingers glippen waardoor deze in de achterste kruising verdween (2-1). Een ouderwetse inswinger!

Shardley Hanley claimde even later een penalty toen hij in het Maaslands doelgebied onderuit viel, maar de arbiter beloonde hem niet.

Ver in de extra tijd knalde Huib van Barneveldt nog in het zijnet en toen was het voorbij. MVV ’27 restte een flinke kater, maar zal door moeten. Lang treuren heeft geen zin en komende zaterdag krijgt men tegen Kethel Spaland in Maasland weer een nieuwe kans.

De opstelling: Jari Boon, Julian Tinbergen (Melvin Brandwijk), Michael Berrevoets, Jaco Buijnink, Bret Rhijnsburger, Jesper Baak (Cas van der Hoeven), Timo van Eijck (Thijs de Vast), Wijnand van der Schee, Huib van Barneveldt, Dennis Louter (Lourens van Rooijen) en Loyd Rhijnsburger.