De eerste wedstrijd in de competitie bracht ons Smitshoek een elftal met louter heel jonge spelers en als we naar de uitslagen keken, die ze zo bij elkaar hadden gespeeld in de bekercompetitie, dan konden we onze borst nat maken want met een doelsaldo over 3 wedstrijden van 30 voor en maar 3 tegen dat zegt wel iets. Wij zelf hadden zowel in de oefenwedstrijden als in de beker ( buiten de wedstrijd tegen VDL ) niet zo best gepresteerd, de vooruit gesnelde roem van onze tegenstander daar kwamen we in deze wedstrijd wel achter want de jonge gasten waren af en toe een genot om naar te kijken, en toch trokken we met inzet en veel strijd er een overwinning uit wat gewoon heel knap was.

Zo dat was de inleiding van een pot voetbal die we over de streep trokken met in de eerste helft redelijk tot goed voetbal maar de eerlijkheid was dat onze tegenstander gelijk het heft in handen nam, en wij al snel terug werden gedrongen, maar wel dat we er af en toe gevaarlijk uit kwamen. Onze verdediging stond goed en was er een gaatje te vinden door onze tegenstander dan was daar altijd nog onze Mark die gewoon goed stond te keepen (later daarover iets meer). In minuut 13 werd er goed druk gezet op de verdediging van Smitshoek en daardoor kwam de bal bij Bouke die snel zag dat de keeper iets te ver voor zijn doel stond en met een bekeken schot viel de bal in het netje. Een heerlijke opsteker die voor blijdschap zorgde bij de supporters en die bij de spelers een extra beleving gaf van, we gaan er voor. Aan onze tegenstander kon je even merken he dat zijn we niet gewend en ze probeerden dan ook gelijk met wederom goed voetbal de boel weer recht te trekken. En die kans kregen ze in minuut 22 want door een toch wel wat domme overtreding in ons strafschop gebied (echt een overtreding van een verdedigende aanvaller) floot de scheids terecht voor een pingel en ja dan denk je echt daar gaat de voorsprong, maar daar dacht Mark anders over want hij stopte de bal fraai en ook in de rebound was die met een katachtige reactie de baas. Smitshoek probeerde nog van alles maar door zeer compact te spelen wisten we de rust te halen met een 1 – 0 voorsprong wat al heel knap was.

De tweede helft bracht ons een getergde tegenstander die vol op de aanval ging om de achterstand goed te maken. Ik kreeg de vraag van onze jongens of ik geteld had hoe vaak we over de middenlijn waren gekomen en ik kwam welgeteld uit op 6 keer en dat zegt genoeg over die tweede helft. Ik weet het niet helemaal zeker maar ik schat het balbezit op 80 tot 20 % voor onze tegenstander m.a.w. we hadden het zwaar en moeilijk tegen zoals al eerder gezegd een zeer goed elftal. Maar door strijdlust en af en toe wat mannelijke hardheid (4 keer geel wat buiten die van Jan best wel voor ons apart is) bleven we op de been al hadden we ook een engeltje op de lat zitten, want door een minder goede actie van Jan kreeg de nummer twee wel een 200 % kans die hij gelukkig voor ons, op de eerder genoemde lat knalde. 5 minuten voor het einde kregen we toch nog een doelpunt tegen maar die werd afgekeurd door de strenge maar goed leidende scheids dus dat zat ook lekker mee. Mannen een heerlijk onverwachts begin en complimenten voor jullie inzet. Zonder iemand tekort te doen viel op hoe de super jonge Luuk zich hield naast Bram, immer heel rustig en als het nodig was beslissend ingrijpend, heel knap maar de man van de wedstrijd in mijn ogen was onze Mark en dat niet alleen omdat die de penalty hield maar over heel de wedstrijd.

Jongens, als er een iemand dit als ondersteuning kon gebruiken dan was dat wel onze trainer Marco, na een extreem zware week voor hem en zijn gezin was dit voor hem zeker een klein lichtpuntje.

Opstelling: Mark v Barneveld, Michael v Vliet, Ronald Arkesteijn, Bram Scheffers, Luuk Vreugdenhil, Alec de Koning (Jimmy vd Hoeven), Dennis Terlouw (Wesley Lagrauw), Jan de Baat, Bouke Schippers, Joey v Hemert (Thom de Koning), Samuel de Haas.