Vandaag stond de seizoensouverture voor mvv 3 op het programma tegen de buren uit Maassluis. Waar je hoopt op een leuke pot voetbal bleek dat helaas slechts gedeeltelijk waar. De uitstekend fluitende arbiter moest regelmatig naar de borstzak reiken, wat een resulteerde in het feit dat Excelsior de wedstrijd eindigde met slechts 9 spelers.

In de eerste fase, waarin Excelsior het beste van het spel had, bleven grote kansen uit, maar pakte Excelsior toch de leiding. In een eerste helft met verder weinig kansen kwam Mvv 3 beter in de wedstrijd wat vlak voor rust resulteerde in de 1-1 van de voet van Finn Verpaalen. Deze gelijkmaker viel voornamelijk de doelverdediger van Excelsior aan te rekenen, aangezien de 6-seconde regel niet nieuw ingevoerd is dit seizoen.

Na de thee ontstond opnieuw een tactisch schouwspel dat werd onderbroken door een terechte tweede gele kaart voor de linker centrale verdediger van Excelsior. Met een man meer op het veld voerde Mvv 3 de druk op het vijandige doel op en was het wachten op een doelpunt. Het duurde dan ook niet lang tot Boyan de ontstane ruimte benutte, totdat hij werd getorpedeerd door de doelverdediger van Excelsior. Een tweede gele kaart en een penalty tot gevolg. Het bleek een koud kunstje voor Leon, 2-1 voorsprong.

De ban bleek definitief gebroken. Uiteindelijk bleef het bij 3-1 door een doelpunt van de uitklinkende Boyan. Met iets meer scherpte voor de goal had het schaamrood op de kaken van Excelsior nog wat erger geweest, maar laten we dat dan maar bewaren voor de heenwedstrijd in Maassluis.

De kop is er in ieder geval van af en op naar VDL volgende week!