Komende zaterdag gaat de competitie weer van start en zal MVV ’27 op bezoek gaan bij CWO in Vlaardingen.

De Combinatie Wil Overwinnen is per 1 juli 2008 ontstaan uit een fusie van HSC, HVO en RKWIK.

Afgelopen seizoen degradeerde CWO naar de derde klasse na het nacompetitieduel voor handhaving tegen Verburch te hebben verloren met 3-2. Daarvoor speelde het sinds de fusie vijftien seizoenen achter elkaar in de tweede klasse.

Een stukje onderlinge geschiedenis. In het seizoen 2010-2011 kwamen de teams elkaar voor het eerst tegen. In Vlaardingen won CWO met 1-0 en in Maasland werd door MVV ’27 gewonnen met 3-1 (treffers van Silvio Vermeer, Fred van Maaswaal en Maarten Berkhout).

Drie jaargangen later werd het eind november in Vlaardingen 2-3 voor de Maaslanders (Silvio Vermeer 2x en Lars Kloet) en op De Commandeur werd het ook een overwinning, 4-1 (Jessy Zwaard, Leon van Kersbergen, Silvio Vermeer en e.d. CWO). De balans is weliswaar zeer positief, maar dat zegt natuurlijk helemaal niets.

Het duel vangt aan om 14.30 uur en het adres waar men terecht kan: Sportcomplex ’t Nieuwelant, Trimpad 12, 3135 GA Vlaardingen.