MVV ’27 VR1-Rockanje VR1 (5-1)

Soms heeft kijken bij een wedstrijd van de tegenstander in deze klasse nut en soms totaal niet. Vandaag kwam het redelijk goed uit. De wedstrijd van hun tegen Vdl wezen kijken en daaruit opgemaakt dat de spits en de laatste dame met voorstopper wel het meeste opvielen. Ook het 4-4-2 spel was opmerkelijk. Van tevoren hier op gehamerd en aangegeven dat onze voorhoede de vrije hand had qua omwisselen met elkaar in de posities. Door vakanties bij ons wederom wat dames van dit keer Vr3 kunnen bemachtigen met de good old Sanne Lagraauw (dochter van) en een debuut dit keer voor Luz Dijkgraaf. Maakte vorige week Nina Rasens nog haar debuut, deze week weer een andere. Nog 2 weken en dan zijn de vakanties over en kunnen we weer over ons eigen complete team beschikken. Gelukkig hebben we zo een grote meidentak in ons Maasland dat we eigenlijk altijd wel effe kunnen schuiven vanuit andere teams.

Goed de wedstrijd dan. Iets minder warm maar wat een benauwdheid in de lucht. Gelukkig heeft iedereen daar last van. Ik mocht zelf de vlag weer eens hanteren en het coachen tegelijkertijd is dan toch anders. We zaten er meteen goed in en konden de taken goed uit voeren. Leuke combies en vooral het terughalen en vervolgens weer snel er uit komen daarna was leuk om te zien. De halve of de backs gaan er dan ineens overheen en dan doe je de tegenstander toch een beetje pijn door direct na het terughalen de diepe steekpass te geven. Prima veldspel dus en wat mij dan in de drinkpauze opvalt is dat jullie dat niet altijd ervaren binnen de lijnen, terwijl het vanuit ons perspectief langs de lijn het er wel zo uit ziet. Een goede voorzet en de bal in de 16 en de bal stuitert van hoog naar laag en nog lager en iedereen dartelt om de bal van ons en ook van de tegenstander en niemand doet iets en Milou Arbouw (don’t forget her name) denkt na 24 jaar in haar voetbal carrière waar ze altijd achterin heeft gestaan en nu vaak doorschuift, laat ik de bal dan maar raken en in de 11e minuut staat het 1-0 (haar 1e goal ooit), wat een vreugde in het kunstgras weiland veld 4. Nu doorzetten en vooral blijven voetballen. Het is in de 21e minuut dan ook dat Keash na een mooie assist van Marink de bal schitterend in het net laat verdwijnen, 2-0. Rockanje veranderd niets aan hun opstelling en laten de 4-4-2 staan en wij blijven maar doorschuiven en kunnen vrij makkelijk in de 28e minuut de 3-0 aantekenen. Na schitterend voorbereidend werk kan onze Keash de bal snoeihard in de korte hoek poefen. Je hoorde de knal gewoon, heerlijk. Nu de 0 houden, zeker tot de rust, want dat was vorige week effe vervelend. Ze komen nog even 2x dicht bij onze goalie Ans, die dit jaar gekozen heeft om tijdelijk te gaan keepen na de geboorte van de 2e telg in haar gezin. Ze doet dit echt geweldig en wat zijn we blij met deze keuze. Gelukkig houdt ze de 0 en we hebben rust.

Niet teveel veranderd en alleen maar aangegeven dat we vooral rust moeten bewaren, want ze zullen nu toch wel der opstelling veranderen. We beginnen toch weer even slapjes en komen onder druk te staan. Zoals gezegd krijgt de spits de bal goed ingespeeld en via de korte hoek leggen ze hem er toch in, 3-1. Nu schuiven ze er toch wel iemand een btje bij in de voorhoede en wij krijgen met het doorschuiven wat we al deden direct een vrouwtje meer op hun middenveld. Het is dan ook direct in de 54e minuut weer 4-1, Marinka staat er gewoon om het af te maken. Het gevaarlijke van het doorschuiven is wel dat er iemand direct moet omschakelen als zij de bal veroveren, maar dat is jullie goed aangeleerd en dat doen jullie dan ook omstebeurt. Leuk veldspel en wat blijven jullie gaan, het is blijkbaar nog niet genoeg. Sanne en Luz passen zich moeiteloos aan en gaan eigenlijk in elke aanval en verdediging gewoon mee. Dan weer een leuke aanval wat niet zomaar uit het niets komt. Er zit echt iets achter wat jullie op de mat leggen. Het is de 60e minuut en Marink denkt, ach ik ben er toch, laat ik hem er maar inleggen, 5-1. De ban is helemaal gebroken en Rockanje vindt het maar best. Ans tikt nog een harde knal over de lat en hierna fluit de uitstekende leidende snelle scheids af. De tweede overwinning staat in de beker.

Sanne en Luz, megabedankt voor het meespelen bij ons.

Moraal van deze wedstrijd: Strijd, geloof en schieten als je denkt, laat ik het maar doen!!!!!!!!

Bijkomstigheid was het afscheidscadeau van onze Eef in de kleedkamer aan de meiden (uiteraard drank, Dextro) die even een klein jaartje op tour gaat over the World.

Fijn weekend, tot maandag.

Josephine.